Αρχική » Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποχέτευση των Κοινοτήτων Πελοπίου, Πλατάνου, Φλόκα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποχέτευση των Κοινοτήτων Πελοπίου, Πλατάνου, Φλόκα

από Maria Petroutsa


-Η ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας υλοποιεί ένα ακόμη μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 2.640.000 €

Την δεύτερη και τελική φάση κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Πελόπιο, Πλάτανο και Φλόκα, κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και σύνδεση με τον Βιολογικό Καθαρισμό, προϋπολογισμού 2.640.888 € υλοποιεί η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Τη σύμβαση υπέγραψαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Κώστας Δηλάρης. Με τη Β’ φάση ολοκληρώνεται η αποχέτευση των ανωτέρω Κοινοτήτων και η σύνδεσή τους με τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας. Η εργολαβία προβλέπει μεταξύ άλλων κατασκευή δικτύου αποχετευτικών αγωγών συνολικού μήκους δέκα περίπου χιλιομέτρων, 300 περίπου φρεάτια, πέντε αντλιοστάσια (δύο με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τρία κοινά) και τις ατομικές συνδέσεις του δικτύου με τα νοικοκυριά.
Σε δηλώσεις του για το έργο ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος τόνισε: «Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, μέσα στην πανδημία και με τα προβλήματα υποστελέχωσης που ταλανίζουν τις υπηρεσίες μας, καταφέραμε έγκαιρα να εξασφαλίσουμε μια μεγάλη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και σύνδεσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό των Κοινοτήτων Πελοπίου, Πλατάνου και Φλόκα. Με την συμβασιοποίηση του έργου γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και λύνεται ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια τις τρεις πιο κοντινές Κοινότητες στην έδρα του Δήμου μας. Μέχρι τώρα η συλλογή λυμάτων στους τρεις οικισμούς γίνεται μέσω βόθρων. Το έργο που θα γίνει θα επιφέρει σημαντικά οφέλη, αναβαθμίζοντας το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, για τη βιώσιμη ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε. Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι και για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά του ο κ. Μαρούντας δήλωσε: «Το έργο αποχέτευσης σε Πελόπιο, Πλάτανο, Φλόκα, το παραλάβαμε ημιτελές, λόγω πλαφόν χρηματοδότησης του προηγούμενου προγράμματος “Φιλόδημος”. Μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες της θητείας μας, με σχεδιασμό και κατάλληλη προετοιμασία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε πόρους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα έργα ξεκινούν άμεσα. Είναι ένα έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που έγινε χάρη στην επιμονή και προσήλωση της Δημοτικής μας Αρχής και της ΔΕΥΑ, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα εκατοντάδων συνδημοτών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00