Αρχική » ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ», ΜΗΚΟΥΣ 21,5 ΧΛΜ, ΣΥΝOΛΙΚΟΥ Π/Υ 2.601.784,68€ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ)

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ», ΜΗΚΟΥΣ 21,5 ΧΛΜ, ΣΥΝOΛΙΚΟΥ Π/Υ 2.601.784,68€ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ)

από Maria Petroutsa

Η σύμβαση εκτέλεσης ενός από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ζαχάρως υπεγράφη, στις 11 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Ζαχάρως, από τον Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΛΙΘΟΣ ΑΤΕ», παρουσία των Αντιδημάρχων Φώτη Αλεξανδρόπουλου, Φώτη Καλογερόπουλου, Δήμητρας Σκαλτσά και του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάνου Μιχόπουλου. 

Πρόκειται για έργο που θα δώσει πνοή στον τόπο γιατί θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια στους αγροτικούς δρόμους, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των αγροτών, και παράλληλα θα συνδέσει τα μεγάλα αγροτικά κέντρα με το παραλιακό μέτωπο, ενώ θα επιλύσει τα ποικίλα προβλήματα που δημιουργούνται συχνά εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, με την κακή βατότητα και τα ανεπαρκή τεχνικά έργα. 

Αναλυτικότερα, η προτεινόμενη αγροτική οδοποιία καταμερίζεται σε 13 τμήματα, ανάμεσα σε περιοχές του Δήμου: 

-από γεφύρι Μητσιρή προς Τριάντα 

-από Μαυρολίθι προς Παλιόκαστρο 

-η αγροτική οδος που συνενώνει Φιγαλεία – Ράχη – Αρπαξα – Πρασιδάκι, 

-διασταύρωση από Ανήλιο προς Νέστορα,

-από Ξηροχώρι – Ρουπάκι προς Λ. Καϊάφα,  

-από Ε.Ο. προς διασταύρωση Κακοβάτου, 

-από διασταύρωση Χοχλακα προς Λέπρεο, 

-από Ξηροχώρι προς Σπηλιές, 

-από Πεδούλια προς Σιάγκα Μίλτο, -διασταύρωση Ε.Ο. από Ανήλιο προς Δύση, 

-από Παναγιές προς Λέπρεο (3 διαφορετικές διαδρομές). 

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και τις αγροτικές περιοχές, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Μακροπρόθεσμα, οι βασικοί στόχοι των έργων αγροτικής οδοποιίας αφορούν στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, τη στήριξη της γεωργικής επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής και την ευρύτερη ανάπτυξη της, καθώς και την επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού πυροπροστασίας. Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «τα προγραμματισμένα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής προχωράνε με αμείωτους ρυθμούς, πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Θεωρώ ότι απλά πράξαμε το καθήκον μας, με μεγάλο ενδιαφέρον, για τον δήμο μας, σαν να επρόκειτο για το σπίτι μας και ακόμα καλύτερα. Εύχομαι οι δρόμοι να είναι καλότυχοι, να εξυπηρετούν τον κόσμο και να μη γίνονται ατυχήματα. Είμαι βέβαιος ότι η ανάδοχος εταιρία θα ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00