Αρχική » Υπεγράφη η σύμβαση ανάπλασης κεντρικού τμήματος στη Δ.Κ. Βυτιναιίκων    –    Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κεντρικού δρόμου στα Λασταίικα

Υπεγράφη η σύμβαση ανάπλασης κεντρικού τμήματος στη Δ.Κ. Βυτιναιίκων    –    Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κεντρικού δρόμου στα Λασταίικα

από Maria Petroutsa

  • Συνεχίζονται έργα ουσίας στις κοινότητες

Τη σύμβαση ενός πολύ σημαντικού έργου για την κοινότητα Βυτιναιϊκων υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Πρόκειται για  την «Ανάπλαση κεντρικού τμήματος» της κοινότητας, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το έργο ανακατασκευής-βελτίωσης του κεντρικού δρόμου στην Δ.Κ. Λασταιίκων, προϋπολογισμού 72.973,30 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πύργου υπέγραψε την σύμβαση του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΔΟΜΗΛ Ο.Ε. Νικόλαο Διάκο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννη Παπαδημητρίου και του προέδρου της Δ.Κ. Βυτιναιίκων Δημήτρη Τσαφαρά.

Η μελέτη του έργου αφορά την ανάπλαση κεντρικού τμήματος δημοτικών οδών, εντός του κεντρικού ιστού της Δ.Κ. Βυτιναιίκων.

Επίσης, περιλαμβάνει την επισκευή υφιστάμενης πέργκολας καθώς την επισκευή και συντήρηση υφιστάμενου καταρράκτη, εντός της κεντρικής πλατείας. Tέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

  – Όπως σημειώνει ο κ. Αντωνακόπουλος: «Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα σε όλο το εύρος του Δήμου Πύργου με πολύ σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στις κοινότητες μας, με το διαρκές ενδιαφέρον να είναι αντίστοιχο των προβλημάτων και του πληθυσμού. Παρά τους περιορισμένους πόρους, ο προγραμματισμός και οι ενέργειες είναι συνεχείς για δίκαιη και χρήσιμη κατανομή αυτών, μέσα από μια ορθολογική χρήση. Τα έργα αυτά, όπως και το συγκεκριμένο στην κοινότητα Βυτιναιίκων, συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την ανάδειξη των κοινοτήτων μας, όπως και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Ο κ. Τσαφαράς, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πύργου, τον κ. Αργυρόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, για την άρτια συνεργασία ώστε οι εργασίες του έργου να ξεκινήσουν άμεσα. 

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην Δ.Κ. Λασταιίκων

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή-βελτίωση του κεντρικού δρόμου στην Δ.Κ. Λασταιίκων, στις εργασίες του οποίου έκανε αυτοψία πρόσφατα ο κ. Αργυρόπουλος. Όπως ενημερώνει, τις επόμενες ημέρες θα γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Κοιμητήριο της κοινότητας, καθώς και σε έναν ακόμη –μικρότερου μήκους- δρόμο στο κέντρο της κοινότητας.

«Το συγκεκριμένο έργο ήταν ένα πάγιο αίτημα της κοινότητας και των κατοίκων, απαραίτητο για ένα μεγάλο και αναπτυσσόμενο δημοτικό διαμέρισμα, με τον κεντρικό του δρόμο να αποτελεί σημείο αναφοράς» συμπληρώνει ο κ. Αργυρόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00