Αρχική » Το 12ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άνοιξε τις πύλες του στον Σταφιδόκαμπο

Το 12ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άνοιξε τις πύλες του στον Σταφιδόκαμπο

από Maria Petroutsa

Υψηλής αισθητικής θέαμα με όχημα την ενωτική δύναμη της μουσικής και του χορού

Από τον Σταφιδόκαμπο άνοιξε τις πύλες του το 12ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Μια συμβολική έναρξη από του Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που έστειλε μήνυμα πως στηρίζει με κάθε είδους δράση όλες τις Κοινότητες του Δήμου!

Στον χώρο του Σινέ Ρόδον πλήθος κόσμου απόλαυσε ένα  υψηλής αισθητικής θέαμα με όχημα την ενωτική δύναμη της μουσικής και του χορού. Έξι καλλιτεχνικές ομάδες, υπό τους ήχους κλασσικών και σύγχρονων συνθετών μέσα από τις χορογραφίες τους ύμνησαν  την μουσική και μετέτρεψαν με  αριστοτεχνικό τρόπο τις νότες σε εικόνα. Ταυτόχρονα, «αφηγήθηκαν» και μετέφεραν τα δικά τους μηνύματα ευαισθητοποίησης στο κοινό. Η καλλιτεχνική τους ματιά περιλάμβανε ιστορίες μετανάστευσης, γενικότερες αναφορές στην κακοποίηση αλλά και συνθήκες καθημερινού στρες ιδωμένες μέσα από την κίνηση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε η καθηγήτρια χορού και χορογράφος κα Νατάσσα Ζουμή.

Την παράσταση άνοιξε το μικρού μήκους χοροθεατρικό «Όταν η αγάπη μεταναστεύει…» με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο, που με συνοδοιπόρους τους 38 μικρούς μαθητές του, ζωντάνεψαν επί σκηνής την αληθινή ιστορία ενός 14χρονου προσφυγόπουλου που βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές της Ιταλίας…

Συμμετείχαν με τα έργα τους κατά σειρά:

  1.  Πολιτιστικός σύλλογος Βάρδας σε συνεργασία με τον NEAPoCOSMOS (επιμέλεια κίνησης Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος)
  2.  Ερασιτεχνική σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου με χορογραφίες κλασικού και σύγχρονου χορού.
  3.  Πολύτεχνο σχολή χορού Ωδείο Κωνστάντζα Πρίντεζη με χορογραφία σύγχρονου χορού.

Πιάνο: Δώρα Ξένου  Σαξόφωνο: Πάνος Τσακουλογιαννοπουλος

  1.  Χοροκίνηση Πόπη Παναγοπούλου με χορογραφίες φλαμένκο
  2.  Ομάδα σπουδαστριών ανώτερης επαγγελματικής σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού Ακτίνα.

Χορογραφία Μυρσίνη Κουλούρη (επιμέλεια Αγγελική Στελλάτου)

Χορογραφία Δήμητρα Αντωνιάδη (επιμέλεια Σταυρούλα Σιάμου)

  1.  Ανώτερη επαγγελματική σχολή Κέντρο χορού και τεχνών Τατιάνας Λοβέρδου με χορογραφίες σύγχρονου χορού. Χορεύουν η Βασιλίνα Σαλμάν και η Εβελίνα Σταυρουλοπούλου, μαθήτριες του 1ου έτους.(επιμέλεια Τατιάνα Λοβέρδου)

Η παράσταση είχε την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00