Αρχική » Το 1ο “Heyday Road” πέρασε στην Ιστορία

Το 1ο “Heyday Road” πέρασε στην Ιστορία

από Maria Petroutsa
                                



Ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, με την υποστήριξη του Δήμου
Αναβιώνοντας το ταξίδι του Λυκούργου και την συνάντησή του στην Αρχαία Ολυμπία με τον Ίφιτο και τον Κλεοσθένη της Πίσας, έχοντας ως αποτέλεσμα την Εκεχειρία και την γέννηση των Ολυμπιακών αγώνων, 19 συμμετέχοντες από 6 χώρες αποδέχθηκαν το κάλεσμα και την πρόκληση να διασχίσουν την απαιτητική διαδρομή των 165,9 χιλιομέτρων σε διάστημα 27 ωρών.
Ο αγώνας είχε την υποστήριξη και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο να παρίσταται στον τερματισμό και να απονέμει το μετάλλιο στον δρομέα που τερμάτισε πρώτος, τον Πολωνό Lukas Sagan, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το «παρών» επίσης στον τερματισμό έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.


«Αυτό τον δρόμο διέσχισε πριν από χιλιάδες χρόνια και ο Λυκούργος ο βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης για να συναντήσει τον Ίφιτο και τον Κλεοσθένη και να υπογράψουν την εκεχειρία», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας: «Συγχαίρω τους διοργανωτές που συνδέουν την ιστορία με το σύγχρονο αθλητικό ιδεώδες. Η Ολυμπία πράγματι είναι ο ιδανικός τόπος τερματισμού ενός τέτοιου αγώνα και θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καθιέρωσης και άλλων διεθνών αγώνων με επίκεντρο το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων».
Με στόχο την ανάδειξη των περιοχών, ως προς την ιστορική αλλά και πολιτιστική τους διάσταση, το “Heyday Road” έχει σκοπό την συνέργεια και την ευημερία. Έχοντας ως φιλοσοφία και έμπνευση το δίπολο “αιωνιότητα και κάλλος”, προσδοκά να αφυπνίσει το ταλέντο, την ευαισθησία, τη φαντασία και δημιουργία, για ένα ζωντανό παρόν και ευοίωνο μέλλον.
Ακολουθώντας το παράδειγμα και το πρόσταγμα της ενότητας και της άμιλλας και έχοντας ως ζωντανό παράδειγμα και οδηγό τον Θρυλικό Γιάννη Κούρο, με τις νουθεσίες και παραινέσεις του, ευελπιστεί να καθιερωθεί στα παγκόσμια δρώμενα.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους υποστήριξαν, βοήθησαν και συμμετείχαν στο event και ανανεώνει το ραντεβού για το τέλος της Άνοιξης του 2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00