Αρχική » Το Χάβαρι τίμησε την Αγία Τριάδα με εορταστικές εκδηλώσεις

Το Χάβαρι τίμησε την Αγία Τριάδα με εορταστικές εκδηλώσεις

από Maria Petroutsa

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το Χάβαρι φόρεσε τα γιορτινά του, καθώς γιορτάζει με μεγαλές τιμές την Αγία Τριάδα.

Το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος κόσμου να έχει μαζευτεί μέσα και έξω απο την εκκλησία. Εκεί πολίτες απο το Χάβαρι αλλά και απο την Αμαλιάδα τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή γιορτή.

Πρωτοστατούσε ο σύλλογος Διόνυσος απο το Χάβαρι, με τα μικρά του μέλη να κρατάνε το έμβλημα τους έξω απο τον ιερό ναό. Έντονη ήταν και η παρουσία των πολιτικών φορέων του τόπου. Συναντήσαμε τον υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Μάικ Αμπού Χάντμπα.

Συναντήσαμε επίσης τον υποψήφιο Δήμαρχο ‘Ηλιδας κ. Ανδρέα Παπαδάκο.Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κοροβέση. Τον υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνο Τσεριώνη. Συναντήσαμε επίσης του υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο και κ. Κωνσταντόπουλο. Φυσικά δεν θα έλειπε και η Δημοτική αρχή του τόπου με τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη και την ομάδα του

.

Στο κέντρο του ναού υπήρχε η ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδας όπου οι πιστοί προσκυνούσαν με ευλάβεια. Μπροστά στην μεγάλη ποσότητα άρτων οι ιερείς τελούσαν τον εσπερινό. Στο τέλος της λειτουργίας οι άρτοι μοιράστηκαν πρώτα στις οικογένειες των εορταζόντων και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιερής εικόνας στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού με πλήθος κόσμου να ακολουθεί. Στην λιτανεία πρωτοστατούσε η φιλαρμονική ορχήστρα Λεχαινών και ακολουθούσαν ιερείς και πιστοί.

Φτάνοντας στο κέντρο του χωριού, τραπέζια είχαν στρωθεί ώστε να φιλοξενήσουν κόσμο για φαγητό και χορό. Φυσικά δεν θα έλειπαν οι μικροπωλητές με παιχνίδια και εδέσματα όπως σε κάθε παραδοσιακό πανηγύρι.

Μετά το τέλος του εσπερινού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία και ακολούθησε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Διόνυσου με τους μικρούς μας φίλους να ανοίγουν την γιορτή και να κλέβουν την παράσταση.

Ακολούθησε ο πολιτιστικός σύλλογος Αστρινιά με το χορευτικό του και στην συνέχεια την σκυτάλη στο χορό πήρε το τμήμα ενηλίκων του Διόνυσου.

https://fb.watch/kZS1tBUPHo/

https://fb.watch/kZSbQtjaQz/

Το γλέντι διέκοψε για λίγο ένας επεισοδιακός γάμος. Τεράστιες νταλίκες στολισμένες με μπαλόνια διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού κορνάροντας ασταμάτητα. Ήταν ένα ευχάριστο στιγμιότυπο με τον κόσμο να γελάει και να χαιρετάει τους οδηγούς.

https://fb.watch/kZSfd9kEUB/

Ακολούθησε παραδοσιακό γεύμα με γουρουνοπούλα και άφθονο κρασί.

Στο τέλος της βραδιάς τα πυροτεχνήματα φώτησαν τον ουρανό και ενίσχυσαν την όμορφη αυτή γιορτή.

Φωτογραφίες- Βίντεο – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00