Αρχική » Το πιο εντυπωσιακό παραδοσιακό γλέντι πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΕΛΙΣΣΑ»

Το πιο εντυπωσιακό παραδοσιακό γλέντι πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΕΛΙΣΣΑ»

από Maria Petroutsa

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου η αίθουσα κοσμικών εκδηλώσεων Δεμίρης Royal πλημμύρησε από κόσμο που ήρθε να γιορτάσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Λαογραφικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΕΛΙΣΣΑ».

Ο σύλλογος «Η ΕΛΙΣΣΑ» για άλλη μια χρονιά εντυπωσίασε το κοινό του με το παραδοσιακό γλέντι και τους μουσικούς που το πλαισίωναν. Τρύφωνας Παπαϊωάννου στο κλαρίνο, Πέτρος Μήτσος στην γκάιντα και τον ζουρνά, Γιάννης Οικονόμου στο βιολί, ο Αντρέας Παππάς στα κρουστά, Λύσσανδρος Παναγόπουλος στο λαούτο και  τραγούδι και τέλος Ελένη Παπαπροκοπίου στο τραγούδι.

Η αίθουσα ήταν προετοιμασμένη με κάθε λεπτομέρεια να υποδεχθεί τον κόσμο. Όλοι φορώντας τα καλά τους είχαν έρθει έτοιμοι για πολύ χορό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Ξυλόκοτας. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η γιορτή.

Ο Αντώνης κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να πει τις ευχές του. Ο Δήμαρχος έδωσε τις θερμότερες ευχές του στον κόσμο, συνεχάρη τον Σύλλογο για όλη την οργάνωση του και επεσήμανε ότι η πίτα πρέπει να κοπεί σε ίσα κομμάτια για όλους μας μέσα στην κοινωνία όπως ακριβώς έκανε και ο Άγιος Βασίλειος. Ο Αντώνης τον ευχαρίστησε θερμά και ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι ο Σύλλογος θα έχει την στήριξη του Δήμου Ήλιδας για το πολιτιστικό έργο που προσφέρει.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου, ο Αντώνης σταύρωσε την βασιλόπιτα και την έκοψε συμβολικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου.

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο γεύμα και αρκετοί φωτογράφοι πλαισίωναν την εκδήλωση προσφέροντας όμορφα πορτραίτα στον κόσμο.

Λίγο μετά το φαγητό οι πιο τολμηροί ξεκίνησαν τον χορό. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι 2 γίναν 10 και μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκαν 3 μεγάλοι κύκλοι από χορευτές. Ο Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε να αντισταθεί και μαζί με την συνοδεία της συζύγου του Ιωάννας έσυρε τον χορό.

Ακολούθησαν αρκετά είδη χορών. Συμμετείχαν εξίσου κοινό και χορευτές του Συλλόγου. Εντυπωσιακός ήταν ο χορός του δασκάλου Ανδρέα Μικελόπουλου και του Προέδρου Αντώνη.

Σε κάθε τραπέζι υπήρχε μια μεγάλη λίστα δώρων και ο καθένας μπορούσε δοκιμάσει την τύχη του. Αρκετά τυχερή στάθηκε η γυναίκα του Δημάρχου Ιωάννα, η οποία κέρδισε αρκετά δώρα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και για άλλη μια χρονιά έκλεψε τις εντυπώσεις!

Εμείς ευχόμαστε στον Σύλλογο «Η ΕΛΙΣΣΑ» να έχει άλλη μια δημιουργική χρονιά με μεγαλειώδης  παραστάσεις όπως πραγματοποίησε πριν λίγους μήνες  την παράσταση «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» . Είναι σημαντική η αποστολή του Συλλόγου, να διατηρήσει μνήμες και να συνεχίζει να μαθαίνει στους νεότερους την Ελληνική παράδοση που έχει αντέξει αναλλοίωτη  μέσα στον χρόνο.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00