Αρχική » Το νόημα του χρόνου-Του Νίκου Διαμαντόπουλου

Το νόημα του χρόνου-Του Νίκου Διαμαντόπουλου

από Maria Petroutsa

– “Νήττων Ηλιδαίος”

 

 

  Ακούμε συχνά, πριν ολοκληρωθεί ένα ημερολογιακό έτος, να ευχόμαστε… καλή χρονιά. Την παραμονή, την προπαραμονή, κατά την διάρκεια των εορτών, τις τελευταίες μέρες του έτους. 

 Ας μην βιαζόμαστε. Κανείς δεν εγγυάται, ότι θα φτάσουμε έστω… μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Μεσολαβούν ώρες μέχρι τότε, αν όχι μέρες. Σε μια στιγμή, μπορεί να μην είμαστε σε αυτή τη ζωή. Γι’ αυτό, ας φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι. Όχι μόνο, για να γιορτάσουμε την έλευση της νέας χρονιάς. Αλλά και για εκείνη τη στιγμή, όπου θα φύγουμε… για την άλλη ζωή. Πνευματικά προετοιμασμένοι. Κι αν ο Θεός, μας χαρίζει κι άλλο λίγο χρόνο, ας μην λησμονήσουμε ότι μας περιμένει. Ότι κι αν έχουμε κάνει. Ότι κι αν έχουμε σκεφτεί. Ότι κι αν έχουμε διαπράξει. Όσο κι αν έχουμε αμαρτήσει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Σωτήρ Ιησούς Χριστός, μόλις πριν λίγες ημέρες, εγεννήθη! Και μας περιμένει, σ’ αυτήν τη ζωή, εδώ… που είμαστε. Μας περιμένει… απ’ αυτήν τη ζωή, στην οποία μας χαρίζει τον χρόνο, για τον οποίο, χαιρόμαστε… και καλά κάνουμε. Τι εστί όμως χρόνος αλλά κυρίως, ποια η σημασία του; 

 Η έννοια του χρόνου, έχει μία και βασική αρχή, αξία, ουσία, σημασία, διάσταση, ή όπως αλλιώς μπορούμε να το πούμε. Τη σωτηρία μας. Εξ ου και το προσδιοριστικό τού κοσμοσωτήριου, για κάθε έτος. Η σωτηρία της ψυχής μας. Αυτός είναι ο σκοπός, για τον οποίον μας δίδεται ο χρόνος, καθώς και η δυνατότητα της αξιοποίησης του.

 

Νέα Ήλιδα, 2023 μ.Χ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00