Αρχική »  Το μυστηριώδες DNA στο μετρό της Νέας Υόρκης

 Το μυστηριώδες DNA στο μετρό της Νέας Υόρκης

από Maria Petroutsa

Το 2014, μία ομάδα επιστημόνων από το Weill Cornell Medical College ανέλυσε το γενετικό υλικό, που εντοπίστηκε στην πόρτα, τα καθίσματα και τα εκδοτήρια και των 468 σταθμών του Μετρό της Νέας Υόρκης. Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν βακτήρια που ευδοκιμούν στο ανθρώπινο δέρμα, καθώς κι άλλα που σχετίζονται με το γαστρεντερικό και το ουροποιητικό σύστημα και τα ανθρώπινα περιττώματα. Την ίδια στιγμή, σε σταθμό που είχε πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια του τυφώνα Σαντυ, υπήρχει DNA που σχετίζονταν με το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ βρέθηκαν ακόμη ίχνη άνθρακα και βουβωνικής πανώλης. Συνολικά βρέθηκε DNA από 15.152 ξεχωριστά είδη.

Ποιο είναι το παράξενο σε όλα αυτά; Πάνω από το μισό των αλληλουχιών του DNA δεν συμφωνούσε με κανέναν γνωστό -ήδη υπάρχοντα- οργανισμό. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι υπόγειες διαβάσεις περιέχουν απλώς μικροοργανισμούς μέσα στη γη, που δεν τους έχουμε ταιριάξει με κάποιες
γενετικές αλληλουχίες ακόμα. Το τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης, καταδίκασε την αναφορά λέγοντας πως είναι “προβληματική” καθώς και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων ως “παραπλανητική”. Οι ερευνητές απέτυχαν να προσφέρουν εναλλακτικές και περισσότερο πιθανές εξηγήσεις για τα ευρήματά τους, λέγοντας ότι όλα αυτά ακούγονται “σαν να προσπαθούμε να κρύψουμε εξωγήινους.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00