Αρχική » Το μήνυμα της κ. Αυγερινοπούλου για την έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Το μήνυμα της κ. Αυγερινοπούλου για την έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

Για 26η χρονιά, υποδεχόμαστε στην Ηλεία το κορυφαίο γεγονός παγκόσμιας συνάντησης νέων δημιουργών, σε έναν τόπο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παγκόσμια ακτινοβολία. Υποδεχόμαστε τους νεαρούς δημιουργούς και τους ενθαρρύνουμε να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και να εμβαθύνουν τη σχέση τους με την κινηματογραφική Τέχνη.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 23η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Ζizanio αποτελούν έναν πολυδιάστατο θεσμό που αποδεικνύουν συνεχώς την αξία και τη δυναμική τους, τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα των συντελεστών τους, την αυξανόμενη αναγνώριση και ακτινοβολία τους. Και αυτό γιατί δημιουργούν έναν κόσμο όπου τα παιδιά και οι νέοι πρωταγωνιστούν, εκφράζονται και συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που υπερασπίζεται αξίες μέσα από την τέχνη και δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Αποτελεί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός-θεσμό με πολυδιάστατο ρόλο ο οποίος αναγνωρίζεται από την Βουλή των Ελλήνων με την απονομή, κάθε χρόνο, του Βραβείου «Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής», καθώς υπηρετεί με συνέπεια τις ευγενείς και φιλόδοξες επιδιώξεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται η ανάδειξη σημαντικών ταινιών στο είδος του απ’ όλο τον κόσμο, η διεθνής απήχηση του έργου του, η συμμετοχή του νεανικού κοινού της χώρας μας στη δημιουργική διαδικασία, αλλά και η προσέγγιση παιδιών και νέων με περιορισμένη πρόσβαση στην τέχνη.

Η επανάχρηση του πρώην εργοστασίου ΑΣΟ Πύργου σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, δεν αποτελεί απλά ένα βήμα ώστε το Φεστιβάλ να αποκτήσει την δική του στέγη αλλά ανοίγει ορίζοντες για την έρευνα και αναζήτηση πειραματικών μεθόδων στη δημιουργική χρήση των οπτικοακουστικών μέσων. Η αξιοποίηση των κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος θα συνεισφέρει πολλαπλά στην εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της πόλης.

Οι χώροι που θα δημιουργηθούν μπορούν να αξιοποιηθούν από μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού. Αλλά και το αστικό τοπίο του νομού Ηλείας, το ποικιλόμορφο βουνού θάλασσας. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η χώρας μας και ο νομός μας φιλοξενούν όλο και περισσότερες τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, και σε αυτό έχει συμβάλλει η πολιτική του ΕΚΟΜΕ. Νομίζω ότι η Ηλεία μπορεί να βρει την θέση της σε αυτόν τον τομέα. Όλοι  ψάχνουν πια για νέες τοποθεσίες, και αυτό είναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας.

Έτσι θα προωθήσουμε την Ηλεία ως προορισμό παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το πρόγραμμα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η συστηματική αξιοποίηση του film office, του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών, που απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς, τις διεθνείς παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική προσέλκυση τους για υλοποίηση παραγωγών στην Ελλάδα.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία και για την φετινή διοργάνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00