Αρχική » ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

από Άκης Χουζούρης


Στο επίκεντρο η ενίσχυση της Ηλείας

από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

-Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις

στην αντιπλημμυρική προστασία

-Το σχέδιο ανασυγκρότησης για την Αρχαία Ολυμπία

Την μέγιστη στήριξη και προσοχή που δικαιούται η Ηλεία ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου στην Πάτρα. 

Στην συζήτηση εφ’ όλης της ύλης που είχαν, αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία και άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, που είτε έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρέπει να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου ο νομός μας να έχει την θέση που του αξίζει στον χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Αποκατάσταση και προστασία πυρόπληκτων περιοχών

Σε προτεραιότητα βρίσκονται οι επικείμενες παρεμβάσεις που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία του νομού και στις αποκαταστάσεις του επαρχιακού δικτύου στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας  και Πύργου από τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές. Ήδη υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου με στόχο σε να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στις πυρόπληκτες Δημοτικές Ενότητες Πύργου και Ωλένης, Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις. 

Επιπλέον έχουν διατεθεί από την κυβέρνηση 10 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιπλημμυρική προστασία στον Αλφειό, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και ο σχεδιασμός που αφορά στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος, η Ηλεία εμφανίζεται πιο ενισχυμένη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ζήτησε τα κονδύλια της Περιφέρειας για το νομό να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Επιπλέον έγινε μνεία και στην κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου ‘Πατρών-Πύργου’. Ένα έργο που επιτέλους, μετά από παλινωδίες, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης. 

                                   «Ολυμπιακή Περιφέρεια»

Ιδιαίτερη αναφορά κατά την συνάντηση που είχαν ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Φαρμάκης έγινε στην πρόταση που έχει καταθέσει ο δεύτερος για την μετονομασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια» και τα οφέλη που θα προκύψουν για όλη την περιφέρεια από την αξιοποίηση του ισχυρού brand name της Αρχαίας Ολυμπίας, που έχει παγκόσμια εμβέλεια και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του τόπου. Μία πρόταση την οποία στηρίζει και έχει τοποθετηθεί δημοσίως ο κ. Νικολακόπουλος. 

Γεωργική Σχολή στην Αμαλιάδα

Πλην των έργων, δόθηκε βαρύτητα και στην λειτουργία της Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα, καθώς στην σύμπραξη που έχει υπογραφεί συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τονίστηκε η σημασία που έχει η παρουσία μίας τέτοιας Σχολής με το συγκεκριμένο αντικείμενο σε έναν αγροτικό νομό όπως είναι η Ηλεία, καθώς θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση στην αγροτική κατεύθυνση και στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή, με την είσοδο του αγροτικού τομέα στη σύγχρονη εποχή και στα όσα επιτάσσουν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00