Αρχική » ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΚΙΔΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΚΙΔΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

από Maria Petroutsa


Ν. Κοροβέσης: Σε πρώτο πλάνο η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους!


Tην ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση των εργασιών της αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Ακίδα που αποτελεί ένα έργο πνοής και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης μετά από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στα σημεία των παρεμβάσεων.
Ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών και η προστασία των κατοίκων και των περιουσίων τους, αποτελούσε προσωπική του δέσμευση αλλά και αναγκαιότητα ενώ μετά από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, η περιοχή αναβαθμίστηκε τόσο ουσιαστικά όσο και αισθητικά.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έργα καθαρισμού, εκβάθυνσης και διαμόρφωσης της κοίτης, με απομάκρυνση των φερτών υλικών και ταυτόχρονη ενίσχυση των πρανών εκατέρωθεν του ποταμού, τα οποία θωρακίζουν σημαντικά την περιοχή απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας και στην προκειμένη περίπτωση της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής μας Αρχής αλλά και δικές μου προσωπικά. Αυτό, αποδεικνύεται στην πράξη από το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που ολοκληρώθηκε στον ποταμό Ακίδα, το οποίο πέρα από το αίσθημα της ασφάλειας, αναβαθμίζει και αισθητικά την περιοχή. Είμαστε εδώ για όλους και το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00