Αρχική » Τεράστια επιτυχία η συναυλία-αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα

Τεράστια επιτυχία η συναυλία-αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα

από Maria Petroutsa

Οι «Περασμένες αγάπες» ζουν ακόμη στον Πύργο!

  • Μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών έδωσαν «φωνή» στα τραγούδια της
  • Η κορυφαία διοργάνωση του Δήμου Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς

«Απόψε η βραδιά είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ερμηνεύτρια όλων των εποχών». Μ’ αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καλωσόρισε τους χιλιάδες Πυργιώτες που, από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα, την «δική» τους Μαρία Δημητροπούλου!
Μια συγκλονιστική βραδιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού υπό την καλλιτεχνική «σφραγίδα» του γνωστού Ηλείου μουσικού παραγωγού-στιχουργού Γιάννη Τζουανόπουλου.


Τραγούδια της Μαίρης Λίντα ερμήνευσαν οι: Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Ελένη Δήμου, Κατερίνα Κούκα, Κωνσταντίνα, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος, ενώ ο Γιώργος Μαργαρίτης με τη γνήσια λαϊκή του φωνή ξεσήκωσε το κοινό με τις μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη.

Ήταν αναμφισβήτητα το καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού. Επί τρεις ώρες σχεδόν, όλο το κέντρο του Πύργου «πλημμύρισε» από τα υπέροχα τραγούδια της Μαίρης Λίντα. Από μελωδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που πρωτοτραγούδησε, μέχρι τεράστιες λαϊκές επιτυχίες με την υπογραφή του Μανώλη Χιώτη. Μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών, που είτε τη γνώρισαν σε προσωπικό επίπεδο, είτε συνεργάστηκαν μαζί της, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου και του Γιάννη Τζουανόπουλου και χάρισαν στο πλήθος που είχε κατακλύσει την κεντρική πλατεία της πόλης μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη νότες, υπέροχους στίχους και μνήμες!
Ο Γιάννης Τζουανόπουλος μίλησε για την προσωπικότητα της Μαίρης Λίντα. Διηγήθηκε μάλιστα το περιστατικό της πρώτης γνωριμίας της κορυφαίας τραγουδίστριας με τον Δήμαρχο Πύργου, όταν την είχε τιμήσει πριν χρόνια στην Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια, προσφέροντάς της μια εικόνα, την οποία η Μαίρη Λίντα έχει ακόμη μαζί της…


Το πολυάριθμο κοινό καλωσόρισε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την παγκόσμια ακτινοβολία της Μαίρης Λίντα και την ηθική «υποχρέωση» του Δήμου Πύργου να τιμήσει για πρώτη φορά μια γυναίκα που έλαμψε και συνεχίζει να λάμπει!


Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης, ήταν και η παρουσία της ανιψιάς της Μαίρης Λίντα, Μαργαρίτας Μουρελάτου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου για το τιμητικό αφιέρωμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00