Αρχική » ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΤΥΠ

ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΤΥΠ

από Άκης Χουζούρης

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την επισκευή

του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας!

-Πρόκειται για την πρώτη πίστωση

προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα

οι εργασίες και έπεται συνέχεια

«Πράσινο φως» για την επισκευή του Δικαστικού ΜεγάρουΑμαλιάδας μετά την έγκριση της αρχικής χρηματοδότησης, ύψους 91.000 ευρώ, από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων για την εκτέλεση του σχετικού έργου, για το οποίο ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος είχε προβεί σε σειρά επαφών και ενεργειών ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες. 

Ειδικότερα, με απόφαση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. εγκρίθηκε η επιχορήγηση της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” με το ποσό των 91.762.99 ευρώ για το έργο «Επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας- τακτοποίηση κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας». 

Απτά αποτελέσματα

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Νικολακόπουλος είχε κάνει αλλεπάλληλες επαφές προκειμένου να τελεσφορήσει η διαδικασία και πιο συγκεκριμένα είχε κάνει δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, μία συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα και με μία συνάντηση με τον Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Αλεξανδρή, καθώς και τρεις συναντήσεις με τοΔιευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρηκαι στελέχη της ΚτΥΠ Α.Ε.

Σε συνέχεια αυτών των επαφών πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου από μηχανικούς, προκειμένου να προχωρήσει μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση ώστε το κτίριο να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό. 

Η τελευταία παρέμβαση του κ. ​Νικολακόπουλου αφορούσε στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα στις αρχές Ιουνίου για το θέμα της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, της ενίσχυσής του και της κτιριακής υποδομής. 

Από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υπουργός είχε κάνει γνωστό ότι εντός του καλοκαιριού θα αποδοθούν οι σχετικοί οικονομικοί πόροι για την βελτίωση του υφιστάμενου κτιρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την διευθέτηση τεχνικών θεμάτων για τις επικείμενες παρεμβάσεις, ώστε να τακτοποιηθούν όλα τα κτιριακά ζητήματα. 

Άμεσα η έναρξη εργασιών

Να σημειωθεί ότι από το εγκριθέν κονδύλι οι 70.000 αφορούν σε εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς δεν απαιτείται οικοδομική άδεια και τα υπόλοιπα χρήματα, περί τις 20.000 ευρώ, αφορούν στο κόστος για την οικοδομική τακτοποίηση του κτιρίου. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου αναμένεται να αγγίξει τις 350.000 ευρώ. Στην παρούσα φάση εγκρίθηκε το πρώτο τμήμα της χρηματοδότησης και έπεται στην πορεία και νέα έγκριση πίστωσης μετά της ολοκλήρωση της οικοδομικής τακτοποίησης.  Το έργο θα εκτελεστεί από την ΚτΥΠ. 

Μετά το έργο λοιπόν επισκευής και συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και αφορά στην αποκατάσταση των όψεων και την επισκευή των φθορών εξωτερικά που έχει υποστεί το κτίριο και στη συνέχεια παρεμβάσεων που αφορούν στην εσωτερική ανακαίνιση και αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., ήρθε και η σειρά του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας.

Οι παρεμβάσεις του κ. Νικολακόπουλου στον κ. Τσιάρα, τον κ. Κώτσηρα και τον κ. Αλεξανδρή, αφορούσαν και στα δύο Δικαστικά Μέγαρα και ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όπως συνέβη και με το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για το Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας και θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00