Αρχική » ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

από Maria Petroutsa

Διαρκείς παρεμβάσεις για την στελέχωση

των Νοσοκομείων της Ηλείας

-Ο Ηλείος βουλευτής έθεσε επιτακτικά την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για τους γιατρούς

Η ενίσχυση, αναβάθμιση και αποτελεσματική λειτουργία των Νοσοκομείων του νομού μας, κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Υγείας- αρμόδιο για θέματα Νοσοκομείων- κ. Μάριο Θεμιστοκλέους ο βουλευτής Ηλείας  κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Συνάντηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο βουλευτής του νομού μας για την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων της Ηλείας, στην κατεύθυνση που έχει θέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Χρηματοδότηση για την κτιριακή

αναβάθμιση των Νοσοκομείων

Είχε προηγηθεί άλλωστε συνάντηση του κ. Νικολακόπουλου με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη και σε αυτή που ακολούθησε με τον κ. Θεμιστοκλέους τέθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα και επιβεβαιώθηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Πρόκειται για δεσμεύσεις της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα, για χρηματοδότηση των Γενικών Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για την κτιριακή αναβάθμισή τους, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε τον κ. Νικολακόπουλο ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 284.000,00 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πύργου και κονδύλι ύψους 155.317,00 ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πρόκειται για ενισχύσεις σε συνέχεια των χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλιστεί για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Ηλείας και πέραν των ενεργειακών αναβαθμίσεων που προχωρούν.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα και την χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας ο κ. Νικολακόπουλος είχε συνεργαστεί άψογα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όταν ο δεύτερος διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και η συνεργασία αυτή οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα με την χρηματοδότηση τεσσάρων Κέντρων Υγείας της Ηλείας με συνολικό χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ!

Αιτήσεις για τις θέσεις ιατρών-νεφρολόγων

Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με τον κ. Θεμιστοκλέους στην θέση του Υφυπουργού Υγείας πλέον και θετική αναμένεται να είναι και η εξέλιξη της προκήρυξης του Ιουνίου 2023 για την κάλυψη θέσεων ιατρών- νεφρολόγων στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς έχει υποβληθεί ήδη μία αίτηση για την θέση στο Νοσοκομείο του Πύργου και μία αίτηση για την θέση στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ωστόσο, δεν είναι καλά τα νέα για την προκήρυξη θέσεων ιατρών παθολόγων που είχε βγει στον αέρα τον Μάρτιο του 2023 και δεν υποβλήθηκε καμία αίτηση. Κατά συνέπεια, ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.

Με αφορμή αυτή την αρνητική εξέλιξη ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε το θέμα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηλείας και ζήτησε επιτακτικά να προχωρήσει ένας νέος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει την θέσπιση κινήτρων προκειμένου οι γιατροί να επιλέγουν το Νομό μας. Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Θεμιστοκλέους να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί τον περασμένο Μάρτιο αλλά και όλων των κενών θέσεων ιατρών στην Ηλεία ενώ ετέθη και των θέμα της ενδεχόμενης προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης.

Όπως επανέλαβε ο κ. Νικολακόπουλος, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, όπου συμπεριλαμβάνονται και τα Νοσοκομεία της Ηλείας, αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία του με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00