Αρχική » Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πύργου  με τo Δίκτυο Μαιών  Ν. Μ. Αμαλιάδας

Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πύργου  με τo Δίκτυο Μαιών  Ν. Μ. Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Το Δίκτυο  Μαιών  Ν. Μ. Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν. Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις  λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

Επίσης πραγματοποιούνται  δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού,  προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές  συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας  και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

Οι μαίες του Δικτύου επισκέπτονται τακτικά κάθε μήνα το Κέντρο Υγείας Πύργου(Τ. Πετροπούλου & Πατρών), για λήψη τεστ-Παπανικολάου με προγραμματισμένα ραντεβού και ενημέρωση για τον γυναικείο προληπτικό έλεγχο .

***Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να  επικοινωνείτε στα τηλ. 2621022199-2621024906   

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2024Τρίτη    09/04  και Τρίτη 23/04 ώρες  (9.00 π.μ.-13.00 μ.μ.) 

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας

Τζουανόπουλος Δημήτριος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00