Αρχική » Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Δήμου Πύργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Δήμου Πύργου για την αντιπλημμυρική θωράκιση

από Maria Petroutsa

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από καιρικά φαινόμενα και κυρίως από πλημμύρες, ήταν το θέμα που απασχόλησε την Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πύργου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου, παρουσία του Αντιδημάρχου και βοηθού Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Μαρίνου Αχτύπη, κι όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε δύο βασικά δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι η περιοχή, βάσει του σχεδίου «Δάρδανος», είναι εν δυνάμει πλημμυρόπληκτη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι, πως τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις δεν παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα όπως κατά το παρελθόν.

 – «Αυτό οφείλεται ότι την τελευταία τετραετία έχουμε δαπανήσει πάνω από 600.000 ευρώ για καθαρισμούς αυλάκων, είτε στο κεντρικό αποστραγγιστικό δίκτυο, είτε στα επί μέρους» τόνισε ο αναπληρωτής Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών είναι από ιδίους πόρους και όχι από κρατική χρηματοδότησης.

«Παράλληλα, μετά από πολλά χρόνια, πληρώνουμε τα πάγια που είμαστε υποχρεωμένοι, στους ΤΟΕΒ και στον ΓΟΕΒ και προχωρήσαμε σε συμβιβασμό των παλαιών οφειλών για τις μελέτες κοινής ωφελείας προς τον ΓΟΕΒ και τον Β’ ΤΟΕΒ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα – πλην της οικονομικής ανάσας για τους Οργανισμούς – ο ΓΟΕΒ να λαμβάνει 110.000 ευρώ περίπου το χρόνο από τη μελέτη κοινής ωφελείας ώστε να προβεί σε ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος.

Στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, αναφέρθηκαν στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των παρευρισκόμενων φορέων. Κι επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της απρόσκοπτης συνεργασίας και της άμεσης επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η προϊστάμενη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Φώτης Χριστοδουλόπουλος από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Ηλείας Νίκος Σμαρνάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Περικλής Πατσούρης, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι όλων των ΤΟΕΒ, όπως οι: Μενέλαος Παπασωτηρίου (Β’ ΤΟΕΒ Πύργου), Γιώργος Βορλόκας (Α’ ΤΟΕΒ Πύργου), Θεόδωρος Καραμπίνης (ΤΟΕΒ Επιταλίου), Νίκος Μπακοβασίλης (ΤΟΕΒ Πελοπίου), εκπρόσωποι λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών όπως, Αστυνομίας, ΣΕΤΤΗΛ, κ.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00