Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

από Άκης Χουζούρης

Δημοπρατείται μέχρι τέλος του έτους

η υπογειοποίηση του δικτύου

Ο κ. Παπαγιαννίδης διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν ομαλά και δεν απεντάσσεται το έργο 

“Το έργο όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η δημοπράτησή του”. 

Αυτό το σχόλιο έκανε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος για το έργο της υπογειοποίησης του ΤΟΕΒ Γαστούνης, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Γαστούνης με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Κουλούρη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Κοντούλη και τον Γραμματέα Χρήστο Βαρδουνιώτη, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το έργο «Υπογειοποίηση Δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης», το οποίο έχει καθυστερήσει εξαιτίας της διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. 

Με κατ’ εξαίρεση διαδικασία

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνάντηση που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος με το προεδρείο του ΤΟΕΒ και μετά από σχετική επικοινωνία με τον κ. Παπαγιαννίδη, το Υπουργείο με παρέμβασή του προχώρησε  σε κατ’ εξαίρεση διαδικασίες γιααντίστοιχα έργα,  παρακάμπτοντας τις κατά τόπους επιτροπές των περιφερειακών ενοτήτων, που είχαν την αρμοδιότητα για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων τα οποία απαλλοτριώνονται αναγκαστικά για την κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου. Η προβλεπόμενη διαδικασία ανατέθηκε σε ιδιώτη εκτιμητή σύμβουλο, με το Υπουργείο να θέτει σε προτεραιότητα το έργο που αφορά τον ΤΟΕΒ Γαστούνης. 

Πλέον, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του καθορισμού προσωρινών τιμών από το αρμόδιο δικαστήριο για τις απαλλοτριωθέντες εκτάσεις και έως το τέλος του έτους θα προχωρήσει κανονικά η δημοπράτηση του έργου, δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. 

“Διαβεβαιώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το έργο δεν απεντάσσεται και δεν κινδυνεύει. Προχωρούν κανονικά όλες οι διαδικασίες για την υλοποίησή του” υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, βάζοντας τέλος στις φήμες περί του αντιθέτου. 

Ο ίδιος άλλωστε παρακολουθεί στενά όλες τις διαδικασίες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο αλλά και με τον ΤΟΕΒ Γαστούνης και μετά και τη νέα συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη ξεκαθαρίστηκε ότι το έργο βαίνει καλώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00