Αρχική » Συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με την Ελληνική Ομογένεια της Ουγγαρίας – Επίσκεψη και στην αδελφοποιημένη κοινότητα Μπελογιάννη

Συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με την Ελληνική Ομογένεια της Ουγγαρίας – Επίσκεψη και στην αδελφοποιημένη κοινότητα Μπελογιάννη

από Maria Petroutsa


Με την Ελληνική ομογένεια της Ουγγαρίας, τον Έλληνα ομογενή βουλευτή του Ουγγρικού κοινοβουλίου κ. Λαοκράτη Κοράνη και τον Ομογενή Δήμαρχο της Κοινότητα Νίκος Μπελογιάννης Ουγγαρίας κ. Κώστα Παπαλέξη, συναντήθηκε στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια ιδιωτικού της ταξιδιού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου.

Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις και τις επισκέψεις της σε Βουδαπέστη και κοινότητα Μπελογιάννη, η κα Γεωργοπούλου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μέλη της ομογένειας και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον ανάμεσα στο Δήμο Ήλιδας και την αδελφοποιημένη εδώ και 7 χρόνια περιοχή της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί και βασικό στόχο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.   

Στη Βουδαπέστη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Έλληνα βουλευτή κ. Λαοκράτη Κοράνη, επιβεβαιώνοντας πλήρως της κοινή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και της Ουγγρικής Ομογένειας, να προχωρήσουν σε νέες δράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψή της στην Κοινότητα Μπελογιάννη, όπου εκτός από την συνάντηση με τον Δήμαρχο του χωριού κ. Κώστα Παπαλέξη, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα παιδιά του σχολείου, να ενημερωθεί για την καθημερινότητα των κατοίκων του και να επισκεφτεί την πλατεία Αμαλιάδας, αφήνοντας λίγα λουλούδια στο μνημεία για το Νίκο Μπελογιάννη που βρίσκεται στο σημείο.      

Οι συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν την απαρχή μιας νέας σχέσης που δομείται ανάμεσα στις δύο πλευρές, μετά την άρτια συνεργασία τους από την αδελφοποίηση του 2017 μέχρι και το 2019.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00