Αρχική » Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος στην Π.Σ ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας.

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος στην Π.Σ ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας.

από Maria Petroutsa

Η συνέντευξη τύπου που έγινε στα γραφεία της Προοδευτικής Συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ήλιδας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου είχε επίσημο καλεσμένο τον Νάσο Ηλιόπουλο, υπεύθυνο στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εισαγωγή της ομιλίας έκανε ο Γεώργιος Βρύνας, συντονιστής της Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους, κύριο Ηλιόπουλο και κύριο Διονύση Καλαματιανό , Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας. Χωρίς να χάσει χρόνο ο κ. Βρύνας αναφέρθηκε στα προβλήματα της κοινωνίας που έχουν διογκωθεί κατα την διακυβέρνηση Μητσοτάκη δίνοντας έτσι την σκυτάλη στον συνομιλητή του και γραμματέα – συντονιστή της Π.Σ ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας , Παναγιώτη Φλεβοτόμο να καλωσορίσει εξίσου τους καλεσμένους και να δώσει πρώτα τον λόγο στον κ. Καλαματιανό. Ο κ. Καλαματιανός με την σειρά του ξεκαθάρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες που έχουν σημειωθεί την τελευταία τετραετία. Αναφέρθηκε αρχικά στην πολιτική δραστηριότητα του κ. Ηλιόπουλου και στην σημαντική του προσφορά στο κόμμα ως υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας .

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα πρόβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, οι κτηνοτρόφοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. Τόνισε την ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργεια. Ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε ιδιαίτερη μνεία στους 6 άξονες του κόμματος που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα. Πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ενίσχυση του εισοδήματος . Η αποκατάσταση των πληγών που έχει επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην δημόσια υγεία και παιδεία . Αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα των υποκλοπών και πως η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει ένα τέτοιο σκάνδαλο.

Τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη της οικονομίας στην Ηλεία με την δημιουργία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργου, ένα έργο με σημαντική καθυστέρηση και τεράστιο κόστος για τον νομό, συν τα διόδια που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση επιβαρύνοντας και άλλο τους πολίτες της Ηλείας.

Αναφέρθηκε επίσης στην μή λειτουργία του σιδηροδρομικού δίκτυου της περιοχής και πόσο εξίσου ζημειώνει την οικονομία για τους κατοίκους του νομού. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μείζον θέμα του νομού, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της περιοχής , με το νοσοκομειο της Αμαλιάδας να υπολειτουργεί και το νοσοκομείο Πύργου να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παύση των δυο Πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή της Αμαλιάδας και του Πύργου αντίστοιχα, κίνηση που υποβαθμίζει τον νομό μας και οικονομικά και σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο καλεσμένος κ. Νάσος Ηλιόπουλος και αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Όπως χαρακτηριστηκά τόνισε ο Νομός Ηλείας έχει χτυπηθεί βάναυσα απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έδωσε το ελπιδοφόρο μήνυμα οτι με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει η υποτίμηση του νομού. Αναφέρθηκε εκτεταμένα στις υποδομές του νομού και την μη στήριξη τους απο την κυβέρνηση, την κατάργηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και την προώθηση των ιδιωτικών σχολών.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερο τόνο για την αισχροκέρδια στα καύσιμα και την ενέργεια . Παράλληλα επεσήμανε οτι ο βασικός μισθός αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος απο το 2010, ενώ το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατα πολύ. Όσο για τους συνταξιούχους ανέφερε οτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους έχει κοροϊδέψει με τον πιο ακραίο τρόπο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, συγκεκριμένα ρύθμιση δόσεων και διαγραφή χρεών λόγο πανδημίας. Μάλιστε ανέφερε οτι επι διακυβέρνησης Μητσοτάκη το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατα 8 δις και η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς σπιτιών για εξευτελιστικά ποσά είναι τραγική.

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Οι υγειονομικοί σήμερα είναι σημαντικά λιγότεροι απο ότι ήταν προ πανδημίας και τόνισε οτι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 2.000ευρώ θα ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για τους γιατρούς για να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως ανέφερε ποτέ δεν πίστεψε στο σύστημα της Υγείας και μίλησε συγκεκριμένα για τον μεγάλο αριθμό ασθενών που έχασαν την ζωή τους μέσα στα νοσοκομεία μιλώντας ξεκάθαρα για υγειονομικό έγκλήμα.

Επεσήμανε οτι ο Πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, μετά την παρακολούθηση της ηγεσίας του στρατού από την Ε.Υ.Π και οπως ισχυρίστηκε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε κάτι για αυτό. Μετά απο όλα αυτά τα σημαντικά λάθη της κυβέρνησης θεώρησε άκρως επιτυχημένη την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην Πάτρα με σημαντική συμμετοχή του κόσμου.

Τέλος μίλησε για το οργανωμένο έγκλημα , την λεγόμενη Greek Mafia και την συνεργασία της με την Ε.Λ.Α.Σ . Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κατοπολεμίσει.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και στην συνέχεια απηύθηνε ερώτησεις ο Χρήστος Λιακόπουλος, μέλος τησ Π.Σ ΣΥΡΙΖΑ Ήλιδας ξεκινώντας με την υποβάθμιση των καλλιτεχνών και άλλες καίριες ερωτήσεις που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ -Βίντεο

Για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00