Αρχική » Συνέντευξη με την Χρήστο Δημητρόπουλο!

Συνέντευξη με την Χρήστο Δημητρόπουλο!

από Maria Petroutsa

Το κατάστημα Coffee Island το οποίο βρίσκεται Ελευθερίου Βενιζέλου 5 στην Αμαλιάδα αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια αγαπημένο στέκι για τους λάτρεις του καφέ. Εμείς συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Coffee Island Χρήστο Δημητρόπουλο και του πήραμε μια μικρή συνέντευξη ώστε να μάθουμε τα μυστικά μιας επιτυχημένης επιχείρησης καφέ.

Μαρία: Χρήστο Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

Χρήστος: Καλημέρα και Καλή χρονιά

Μαρία: Πες μας λίγα λόγια για σένα. Που γεννήθηκες, την οικογενειακή σου κατάσταση.

Χρήστος: Ονομάζομαι Δημητρόπουλος Χρήστος. Γεννήθηκα στο Βελανίδι Πηνείας. Τελείωσα το Δημοτικό σχολείο στο Βελανίδι, Γυμνάσιο στην Εφύρα και Λύκειο στην Αμαλιάδα. Οι γονείς μου εξακολουθούν και ζουν στο χωριό και έχω και έναν αδερφό. Είμαι παντρεμένος με την Αργυρή Μπίρμπα και έχω έναν γιό 3 ετών.

Μαρία: Πες μας για τις εμπειρίες σου πάνω στο εργασιακό κομμάτι.

Χρήστος: Μετά τον στρατό ασχολήθηκα με αγροτικές και οικοδομικές εργασίες μέχρι που το 1999 μετακόμισα Πάτρα ώστε να έχω ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Εκεί εργάστηκα μέχρι το 2013 σε εταιρεία Αυτοκινήτων και Ανταλλακτικών

Μαρία: Πώς προέκυψε η ιδέα να ανοίξεις το κατάστημα Cafe Coffee Island;

Χρήστος: Εκείνη την περίοδο που ήμουν Πάτρα η εταιρεία Coffee Island είχε αρχίσει να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς με εντυπωσιακές πωλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.  Στην Πάτρα όπου είναι και η έδρα της εταιρείας , όταν κάποιος μιλούσε για καφέ εννοούσε Coffee Island. Αρκετά χρόνια είχα έντονα την επιθυμία να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα σε κάτι δικό μου. Ακόμα και όταν εργαζόμουν σαν υπάλληλος λειτουργούσα σαν να δούλευα σε δική μου επιχείρηση. Έτσι άρπαξα την ευκαιρία.

Μαρία: Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το “Coffee Island” και πώς αντιπροσωπεύει την εμπειρία των πελατών εδώ στην Αμαλιάδα;

Χρήστος: Η εταιρεία Coffee Island αυτή την στιγμή είναι Νο 1 σε πωλήσεις στην Δυτική Ευρώπη και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε όλη την Ευρώπη , Ασία και Αμερική. Υπάρχουν αποκλειστικές φυτείες καφέ σε τύπου κλειστές φάρμες σε Λατινική Αμερική και Αφρική και η ίδια η εταιρεία επιμελείται των καλλιεργειών της. Στην Ελλάδα εισάγεται το φρούτο του καφέ και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Πάτρας, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες σε Ευρώπη και Βαλκάνια. Εκεί ψήνεται το φρούτο του καφέ και το μετατρέπουν σε κόκκο καφέ. Το πιο σημαντικό μέρος των  Coffee Island είναι το καφεκοπτείο που υπάρχει σε κάθε κατάστημα. Έτσι ο κάθε πελάτης μπορεί να απολαύσει πραγματικά φρέσκα χαρμάνια καφέ , μονοποικιλιακούς καφέδες , special καφέδες για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς και γνώστες καλού καφέ. Στο κατάστημα Coffee Island ο πελάτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει χαρμάνια καλού Ελληνικού καφέ, καφέ φίλτρου, espresso, στιγμιαίου καφέ καθώς και ροφήματα σοκολάτας.

Μαρία: Πώς διαφοροποιείται το κατάστημά σου από άλλα καφενεία ή αλυσίδες καφέ που υπάρχουν;

Χρήστος: Το κατάστημα Coffee Island στην Αμαλιάδα διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων καφέ τόσο στην γνώση και στην εξειδίκευση. Δίνουμε βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια στην παραγωγή των ροφημάτων. Η πρώτη ύλη είναι από αποκλειστικές καλλιέργειες της εταιρείας , έτσι προμηθευόμαστε από πρώτο χέρι πραγματικά ποιοτικό καφέ και μετατρέπουμε την ιεροτελεστία του καφέ σε Επιστήμη.

Μαρία: Ποιο είναι το αγαπημένο  ρόφημα ή προϊόν των πελατών στο μενού, και γιατί;

Χρήστος: Αρκετά είναι τα αγαπημένα ροφήματα των πελατών, όπως το Freddo Cappuccino με την φυτική κρέμα, ρόφημα σοκολάτας, cappuccino, αλλά το πιο αγαπημένο θεωρώ ότι είναι το Freddo Espresso γιατί σε αυτό φαίνεται καλύτερα και η ποιότητα του καφέ. 18gr καφέ espresso , σωστή ποσότητα πάγου και το κατάλληλο χτύπημα σας προσφέρει την πιο δυνατή εμπειρία καφέ για κάθε απαιτητική στιγμή της μέρας.

Μαρία: Πώς σχεδιάζεις  να εξελίξεις το κατάστημά σου στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στον χώρο του καφέ και τις ανάγκες των πελατών;

Χρήστος: Μετά την περίοδο του Covid και των πολέμων o καφές έχει περάσει κρίση λόγω της ακρίβειας και των αυξανόμενων τιμών στις πρώτες ύλες και στα μεταφορικά. Εμείς σαν εταιρεία και σαν κατάστημα έχουμε ήδη απορροφήσει κάποιες αυξήσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί το δικό μας κέρδος αλλά ο καταναλωτής να συνεχίσει να απολαμβάνει τον αγαπημένο του καφέ χωρίς εξτρά κόστος. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ σαν ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι ότι δεν θα αλλάξει η ποιότητα μας και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και της γνώσης.

Μαρία: Ποιες είναι οι ευχές σου για την νέα χρονιά;

Χρήστος: Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή μας με υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στους επιχειρηματίες, και ο καλός καφές να συνοδεύει σημαντικές στιγμές της μέρας μας. Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια στο Μαντάτο.

Μαρία: Χρήστο σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διέθεσες να μας συστηθείς λίγο καλύτερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ από τα Coffee Island και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επιχείρηση σου.

Συνέντευξη – Φωτογραφίες για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00