Αρχική » Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου με τον δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο

από Άκης Χουζούρης

Η προώθηση μιας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους δυο Δήμους ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο στην επίσκεψη του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Επίσης συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων κοινά λειτουργικά ζητήματα καθώς και αντίστοιχα προβλήματα.

Παρόντες επίσης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρόπουλος και Μαρίνης Αχτύπης, ενώ με τον κ. Λύρο ήταν μαζί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης Νίκος Καραπάνος.

  *  Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου: «Θέματα όπως η αποδοτικότητα υπηρεσιών, η απορρόφηση των διαθέσιμων προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, το «Αντώνης Τρίτσης» και άλλα, είναι μέσα στα αντικείμενα της συζήτησης μας, ενώ επίσης συζητούμε να προχωρήσουμε και σε αδελφοποίηση των δυο Δήμων. Η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου πάντα εκπέμπει έντονα μηνύματα που έχουν σχέση με τα μεγάλα διακυβεύματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, που δυστυχώς τα βασικά από αυτά είναι ακόμα ζητούμενα, μιας και η ανεξαρτησία, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη αντί να αυξάνονται συρρικνώνονται, κι αυτά είναι μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο για την επίσκεψη του, πάντα η συζήτηση μαζί του είναι δημιουργική. Κι επειδή είμαστε ουσιαστικά Δήμοι με περίπου ίδια τα βασικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία, έχουμε δυστυχώς κοινά προβλήματα τα οποία αποτελούν κοινούς αντιπάλους. Κι αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης το πως οι πηγές των προβλημάτων πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Λύρος ανέφερε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ αγαπητέ συνάδελφε δήμαρχε. Είναι πράγματι κοινά τα προβλήματα που έχουμε κι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή την εποχή, και θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να κάνουμε προτάσεις για το μέλλον μας. Πέρα από τις ιστορικές καταβολές μας, υπάρχουν πολλά κοινά προβλήματα όπως αυτά γύρω από τον πρωτογενή τομέα, καθώς και άλλα. Ανήκουμε στην ίδια Περιφέρεια, της Δυτικής Ελλάδας, κι είμαστε από τους μικρομεσαίους Δήμους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά λειτουργικά προβλήματα, τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και στις υποδομές. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, όπως όλοι λέμε, πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε δημιουργικά. Να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε σκέψεις, να κάνουμε προτάσεις και να αναζητήσουμε κοινές λύσεις, επειδή πραγματικά είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν. Ειλικρινά χαίρομαι για τη συνάντηση μας εδώ και σας καλούμε στην Ι.Π. Μεσολογγίου για ανταπόδοση της επίσκεψης. Θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά μέσα από κοινές δράσεις. Ατενίζουμε με αισιοδοξία το άμεσο μέλλον, θέλουμε να μπορέσουμε να ορθώσουμε από κοινού πολιτικό, δημοτικό ανάστημα προς όφελος των δημοτών μας. Αυτό πρεσβεύω συνέχεια και παρακολουθώντας τις δράσεις στο Δήμο Πύργου ειλικρινά βλέπω θετικό πρόσημο. Κι αυτό το θετικό πρόσημο με έφερε εδώ, θέλοντας να πάμε ακόμα πιο μπροστά, δημιουργικά. Ευχαριστώ για την υποδοχή».       

 Ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε ακόμα πως ο κ. Λύρος είναι μια σημαντική αυτοδιοικητική προσωπικότητα κι είναι δήμαρχος ενός ιστορικού Δήμου με τεράστιο μέγεθος – που δεν έχει σχέση με το γεωγραφικό μέγεθος μιας και τα ιστορικά μεγέθη δεν συγκρίνονται με κάποια απλά διοικητικά όρια – ενώ ακόμα οι δυο άνδρες έκαναν μνεία σε περυσινή συνάντηση και συζήτηση τους κατά την πραγματοποίηση του αυτοδιοικητικού Συνεδρίου όπου ήδη τότε συμφώνησαν σε νέες αναλυτικότερες επαφές και συνεργασία.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00