Αρχική » Συνάντηση με Πρόεδρο ΟΣΕ για τραίνο σε Ηλεία – Πελοπόννησο

Συνάντηση με Πρόεδρο ΟΣΕ για τραίνο σε Ηλεία – Πελοπόννησο

από Maria Petroutsa

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

*ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Με τον πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και συζήτησε μαζί του, όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε σχέση με τον σιδηρόδρομο στη Δυτ. Ελλάδα και στον Νομό μας.

Ήταν άλλωστε μία ακόμη πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου με επίκεντρο την επαναφορά του τραίνου στην Ηλεία, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίζει τις διαδοχικές του συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες, πιέζοντας σε κάθε κατεύθυνση ώστε να μην υπάρξουν ολιγωρίες ή καθυστερήσεις.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, ειδικότερα, ζήτησε να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες για να φθάσουμε στη δημοπράτηση του έργου, καθώς όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΟΣΕ δρομολογείται η οριστική έγκριση και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής θα περιλαμβάνει και το στάδιο της κανονικοποίησης με τις ανάλογες υποδομές που πρέπει επίσης να κατασκευασθούν.

Να σημειωθεί ότι από τον ΟΣΕ ετοιμάζεται ήδη η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και αναμένεται εκεί να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία και οι προϋποθέσεις που «συνηγορούν» στην υλοποίηση του έργου. Έτσι αυτό θα βοηθήσει στο να πάνε πιο γρήγορα και πολύ πιο κοντά στην έγκριση της χρηματοδότησης.

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!
Στο μεταξύ από τον κ. Νικολακόπουλο και τον κ. Πατέρα έγινε συνολική συζήτηση για την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Πελοπόννησο τόσο για μετρική γραμμή, όσο και για την κανονικοποίησή της, ακολούθως κάτι που θα εξυπηρετήσει σημαντικά τουριστικούς, επιβατικούς και μεταφορικούς σκοπούς.

Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, η σπουδαιότητα που μπορεί να έχει για τους αναρίθμητους επισκέπτες της χώρας μας ο γύρος της Πελοποννήσου με τραίνο που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πανέμορφες περιοχές και τοπία παντού, περιμετρικά και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για την οικονομία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00