Αρχική » Συνάντηση Εμπορικών Συλλόγων Πύργου – Αμαλιάδας μετά από χρόνια – Παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους!

Συνάντηση Εμπορικών Συλλόγων Πύργου – Αμαλιάδας μετά από χρόνια – Παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους!

από Maria Petroutsa

Σε σημαντικές ανακοινώσεις δράσεων προχώρησαν οι άνθρωποι των δυο συλλόγων, στεκούμενοι και στη σημασία της συνεργασίας τους για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Την τύχη και το μέλλον του εμπορικού κόσμου στα χέρια τους θέλησαν να πάρουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας, τα ΔΣ των οποίων πραγματοποίησαν συνάντηση χθες το απόγευμα στο Συνεδριακό της Σοχιάς στην Αμαλιάδα προκειμένου να συζητήσουν για τις κοινές τους δράσεις που θα έχουν στόχο την ανάπτυξη των δυο μεγάλων τοπικών αγορών του νομού και παράλληλα την αρχή μιας συνεργασίας, για την οποία όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση ευχήθηκαν να είναι μακροχρόνια και συνεχής.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Φώτης Νικολόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε αρχικά τα μέλη του ΔΣ του Πύργου, τόνισε πως είναι η πρώτη κοινή συνάντηση των συλλόγων και υποστήριξε πως αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πόλεις και των συλλόγων της.

Σημείωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις, ενώ υποστήριξε πως το μήνυμα που θέλουν να στείλουν σήμερα είναι πως οι δυο πόλεις είναι ένα, βρίσκονται στον ίδιο νομό, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και έχουν κοινό στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του νομού. «Μόνο έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες και είναι και ο μοναδικός τρόπος να μπορέσουμε να δώσουμε και κάποια εφόδια στις επόμενες γενιές», είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως βασικότερος λόγος της συνάντησης είναι το κοινό εορταστικό ωράριο, καθώς και η ανακοίνωση δυο σημαντικών κοινών δράσεων.

«Συνεργασία και εύρεση κατάλληλων λύσεων»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης ευχαρίστησε το σύλλογο της Αμαλιάδας για τη φιλοξενία και εξέφρασε την ελπίδα πως η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει και τις δυο πόλεις αλλά και το νομό, διότι η «κόντρα» που υπήρχε μέχρι τώρα από άλλους παράγοντες δεν ευνόησε το νομό και τον πήγε πίσω. Πρόσθεσε δε πως τα προβλήματα είναι ίδια παντού, ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να ψωνίσει, υπάρχει φυγή καταναλωτών στους όμορους νομούς και τόνισε πως όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με συνεργασία και εύρεση των καταλληλότερων λύσεων. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως στόχος τους είναι η συνεργασία να είναι μακροπρόθεσμη και συνεχής αφού δεν τους χωρίζει τίποτα, ενώ εκτίμησε πως με τις δυο δράσεις που συζητήθηκαν θα έρθουν πιο κοντά οι επαγγελματίες.

«Ανάπτυξη με το δικό μας τρόπο»

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιώργος Κράλλης υποστήριξε πως έγινε μια «νέα αρχή» στις σχέσεις των δυο εμπορικών συλλόγων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτά που τους ενώνουν είναι πολλά και πως πρέπει από κοινού να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να γίνουν πράξη. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο νομός έχει τεράστιες προοπτικές και πως από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία αδυνατεί να βοηθήσει τον τόπο, είναι καιρός οι εμπορικοί σύλλογοι να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να έρθει η ανάπτυξη με το δικό τους τρόπο και να αναπτυχθεί ο τόπος. «Νέα αρχή, νέα συνεργασία με προοπτικές, που στο χέρι μας είναι σε βάθος χρόνου να βγει κερδισμένος ο νομός, οι πόλεις, τα εμπορικά καταστήματα και όλος ο κόσμος γενικότερα», κατέληξε.

«Να προχωρήσουμε από κοινού»

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του συλλόγου της Αμαλιάδας Ιωάννης Γεωργακόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως έφθασε η στιγμή τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά μιας και οι δύο πόλεις χάνουν από παντού και χρειάζεται να ενωθούν και να γίνουν δραστικά πράγματα σε πολλούς τομείς για να αλλάξει η κατάστασή τους. «Πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού, να δυναμώσουμε σα νομός και να συσπειρωθούν όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι για να βοηθήσουν παραπάνω», έκλεισε.

Δυο κοινές εκδηλώσεις

Το λόγο πήρε ξανά ο κ. Νικολόπουλος, αναφέροντας πως το εορταστικό ωράριο θα ξεκινήσει και στις δυο πόλεις από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά μια μονάχα Κυριακή στις 18 του ίδιου μήνα. Αναλυτικότερα, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 08:30 με 14:00 και 17:00 με 20:30, με μοναδική εξαίρεση το Σάββατο όπου θα είναι 09:00 με 18:00, ώρες που θα είναι ίδιες και για παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, προχώρησε στην αποκάλυψη της διεξαγωγής μίας εκδήλωσης ενημερωτικού χαρακτήρα με βασικό αντικείμενο την ηλεκτρονική απάτη, στην οποία θα βρεθούν ειδικοί πάνω στο συγκεκριμένο τομέα που θα ενημερώσουν καλύτερα τα μέλη για να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν μια και καλή τα φαινόμενα αυτά.

Ο κ. Ξανθούλης αποκάλυψε πως η δεύτερη δράση που ετοιμάζουν είναι για το «ΕΡΓΑΝΗ»» και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταγραφή των επιχειρήσεων που δεν προλαβαίνουν οι λογιστές να κάνουν, καθώς επίσης και την ηλεκτρονική κάρτα που θα έχουν οι εργαζόμενοι. Τέλος, έκανε ευρύ κάλεσμα την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου του και στην ενημέρωση που θα γίνει για το Γραφείο Στήριξης Επιχειρηματικότητας που έχει η περιφέρεια στον Πύργο, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου που έχει ζητήσει κάποιες μελέτες κοινές για όλο το νομό, οι οποίες σε περίπτωση που έχουν ολοκληρωθεί ενδέχεται να παρουσιαστούν κιόλας την ίδια μέρα.

Ευχές για καλή συνεργασία από Γ. Λυμπέρη

Στο κλείσιμο, το παρών στην αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου και έγινε η συνάντηση έδωσε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ευχήθηκε η συνεργασία των δυο συλλόγων να είναι μακρόχρονη, τόνισε πως υπήρχαν άγονες αντεγκλήσεις όλα αυτά τα χρόνια και εκτίμησε πως η συνεργασία τους και η «ένωση δυνάμεων» είναι η λύση και το έχουν αντιληφθεί αμφότεροι οι σύλλογοι. «Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει κανείς, ειδικά σε μια περιοχή που έχει βρεθεί πίσω παρά τους πόρους που έχει και μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε πως αμφότεροι αυτός και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος θέλουν το καλό του τόπου, των ανθρώπων του, της υγείας και της παιδείας.

Πηγή: http://www.patrisnews.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00