Αρχική » Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Νίκα για το δρόμο Αρχ. Ολυμπίας – Τρίπολης και τη Νέδα

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Νίκα για το δρόμο Αρχ. Ολυμπίας – Τρίπολης και τη Νέδα

από Άκης Χουζούρης

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, για την πρόταση δημιουργίας οδικού άξονα Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, τη διασύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως η διαχείριση αποβλήτων, απασχόλησαν την συνάντηση της κας Αυγερινοπούλου και του κ. Νίκα, με κατεξοχήν την αξιοποίηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη δημιουργία νέου αναπτυξιακού μοντέλου στην Αρκαδία και τη Μεγαλόπολη στη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περιβαλλοντική διαχείριση του ποταμού και των καταρρακτών της Νέδας, την ασφάλεια των επισκεπτών και τη βιώσιμη τουριστική διαχείριση.

Συζήτησαν, ακόμη, την πρόταση δημιουργίας οδικού άξονα Αρχαίας Ολυμπίας – Μεγαλόπολης, ενώ η κα Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Νίκα για την πρότασή της να ιδρυθεί Κέντρο Διεθνών Ακαδημαϊκών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, το οποίο θα συνδέει την Αρχαία Ολυμπία, την Σπάρτη και τους Δελφούς και στόχο την προσέλκυση διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στο ίδιο πνεύμα, η κα Αυγερινοπούλου τον ενημέρωσε και για την πρόσφατη συνάντησή της με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίο είχε θέσει το αίτημα σύνδεσης της Αρχαίας Ολυμπίας με την Σπάρτη. Η διασύνδεση αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών τόπων μέσα από την καλύτερη προβολή τους και τη σύνδεση με κεντρικές αρτηρίες που θα διευκολύνει την προσβασιμότητα των επισκεπτών, τονώνοντας τον τουρισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00