Αρχική » Συνάντηση Ανδρέα Παπαδάκου με ΜΜΕ: Κατεβαίνω υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας

Συνάντηση Ανδρέα Παπαδάκου με ΜΜΕ: Κατεβαίνω υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας

από Maria Petroutsa

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου έγινε η συνάντηση γνωριμίας του Ανδρέα Παπαδάκου με τα ΜΜΕ της περιοχής όπου και δήλωσε επίσημα οτι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας στις επερχόμενες εκλογές.

Αρκετοί δημοσιογράφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και μέσα σε ζεστό κλίμα ο κ. Παπαδάκος συστήθηκε επίσημα και έκανε γνωστά τα σχέδια του. Στο τέλος της συνέντευξης , δημοσιογράφοι μίλησαν με τον κ. Παπαδάκο και του έθεσαν τα ερωτήματα τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στο ZUCA στον Πεζόδρομο της Αμαλιάδας, όπου δημοσιογράφοι και υποψήφιοι με την παράταξη ‘Ηλιδα 36 του κ. Παπαδάκου συνομίλησαν και πέρασαν όμορφα.

Τι δήλωσε ο Ανδρέας Παπαδάκος:

Θέλω να σας καλωσορίσω στην έναρξη του προεκλογικού μου αγώνα στον δήμο Ήλιδας. Αυτή δεν είναι συνέντευξη, είναι μια γνωριμία που ήθελα να έχω μαζί σας γιατί δεν έχουμε επικοινωνήσει για πολύ καιρό.

Θα ήθελα λοιπόν να σας πω ότι είμαι εδώ. Λέγονται πάρα πολλά, ότι ο Παπαδάκος δεν κατεβαίνει, ο Παπαδάκος θα φύγει, ο Παπαδάκος θα τα παρατήσει. Σας λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι κατεβαίνω για δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου.

Επίσης, λέγεται ότι θα φεύγω για έξι μήνες. Αυτό δεν αληθεύει. Θα είμαι εδώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, μπορεί και παραπάνω, μέχρι να φέρουμε τον δήμο στη θέση που του ανήκει, γιατί τον έχει πάρει ο κατήφορος και προσπαθούμε αυτό να το σταματήσουμε.

Η παράταξή μου είναι σχεδόν έτοιμη, έχουμε πάρα πολλά άτομα, δεν μπορώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι 100%, αλλά σε ποσοστό 90% σίγουρα. Η παράταξή μου είναι πάρα πολύ καλή, αλλά θέλω να την κάνω άριστη. Έτσι, τους επόμενους δύο μήνες θα επιλέξουμε και άλλα στελέχη για να την κάνουμε «Μπαρτσελόνα»!

Αποφάσισα να ηγηθώ σε αυτή την παράταξη, να αλλάξω το καθεστώς γιατί το έζησα τα τελευταία τρία χρόνια και πήγε από το κακό στο χειρότερο. Δεν θα επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν. Ο ήλιος ανατέλλει για όλους τους δημότες και εγώ σαν δημότης και φορολογούμενος πολίτης, έχω και εγώ το δικαίωμα να ασχοληθώ με τον δήμο.

Είναι τιμή μου να υπηρετήσω τον τόπο αυτό γιατί τον αγαπάω πάρα, πάρα πολύ. Έχω φύγει από μικρό παιδί στο εξωτερικό αλλά κράτησα τις ρίζες μου και την αγάπη μου γι’ αυτό τον τόπο. Και επειδή βλέπω ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά αποφάσισα να ηγηθώ αυτής της ισχυρής ομάδας νέων και ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε τον δήμο.

Η παράταξή μου λέγεται «Ήλιδα 36». Το πρώτο μου σλόγκαν είναι: «Δεν αλλάζουμε τόπο, αλλάζουμε τον τόπο». Το 36 σηματοδοτεί τις 36 κοινότητες του δήμου μας και θα είμαι εκεί και στις 36.

Θα ήθελα να πω πάρα πολλά αλλά αυτό θα το κάνουμε από τις επόμενες ημέρες, όταν θα ξεκινήσουμε να ανακοινώνουμε στους δημότες μας το πρόγραμμά μας, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προβλήματά του και τις ελλείψεις του, προχωρώντας προοδευτικά με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Δεν είμαι άνθρωπος που λέω παραμύθια, είμαι άνθρωπος της αλήθεια και το πιο βασικό είναι ότι δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ένας απλός πολίτης που ενδιαφέρεται για τον τόπο. Είμαι ένα επιτυχημένος επιχειρηματίας, εδώ και 20 χρόνια έρχομαι τακτικά στην Ελλάδα και προσφέρω ότι μπορώ. Πάρα πολλοί ξέρουν την προσφορά μου στον τόπο και ο λόγος που ασχολήθηκα με την πολιτική ήταν όταν μου είπαν θα μας κλείσουν το Νοσοκομείο. Εγώ τότε πήρα την πρωτοβουλία και είπα «Το Νοσοκομείο δεν θα μας το κλείσουν». Γι’ αυτό είμαι εδώ. Πρώτα για το Νοσοκομείο και ύστερα για όλο το δήμο και τις κοινότητες που περνάω και βλέπω τα χάλια τους.

Σημαία μου είναι το Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο είναι πάνω απ’ όλα. Εν συνεχεία, είναι η καθημερινότητα των δημοτών, που βρωμάει ο τόπος, οι αποχετεύσεις, τα πεζοδρόμια και τόσα άλλα. Ένα επίσης σοβαρό θέμα είναι η ύδρευση. Πρέπει να ιδρύσουμε την ΔΕΥΑ αμέσως. Πρέπει να αναβαθμιστεί το δίκτυο της ΔΕΥΑ, της αποχέτευσης κ.α.

Ο τόπος πάσχει από πάρκινγκ, πρέπει να δημιουργήσουμε τουλάχιστον 1.500 – 2.000 θέσεις στάθμευσης. Πρέπει να εξετάσουμε μια αλλαγή στην κυκλοφοριακή μελέτη, αυτά που γίνονται στο εξωτερικό θα τα βάλουμε σε ένα πρόγραμμα για να τα υλοποιήσουμε εδώ. Ζω σε ένα κράτος που είναι 40 χρόνια μπροστά από την Ελλάδα και 50 χρόνια μπροστά από την Αμαλιάδα και την Ηλεία γενικότερα.

Ο νομός μας είναι ένας πλούσιος νομός, έχει τα πάντα, παραλίες, κάμπο, μουσεία και αντί να είναι στην πρώτη τριάδα ή πεντάδα είναι τελευταίος. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Ας το κρίνετε εσείς. Μπορούμε να αναπτύξουμε αυτόν τον τόπο με σωστές κινήσεις.

Πρέπει ο Τύπος, Βουλευτές, η Περιφέρεια να ενδιαφερθούν να έρθουν επενδυτές, να επενδύσουν στον τόπο γιατί υπάρχουν τα περιθώρια. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να έρθουν από το εξωτερικό να επενδύσουν εδώ, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Εάν τους προσφέρουμε τα σωστά κίνητρα θα έρθουν και είμαι σίγουρος, γιατί μιλάω καθημερινά με πάρα πολλούς Έλληνες της διασποράς που θέλουν να έρθουν να επενδύσουν, αλλά συναντούν εμπόδια.  Εγώ, μέσα από την ενασχόλησή μου με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, ως ύπατος αντιπρόεδρος, αλλά και με την AHEPA, έχω τον τρόπο και τις γνωριμίες και θα ενθαρρύνω κόσμο να έρθει στην Αμαλιάδα, στην Ηλεία, στα χωριά μας για να κάνουμε πράγματα για το καλό του τόπου.

Η παιδεία είναι ένα πράγμα που είναι ξεχασμένο εδώ, έχουμε ξεχάσει τους νέους. Εγώ θα αγκαλιάσω τους νέους και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, εργαστήρια κ.α.

Ξεκινάμε τον αγώνα μας με μεγάλο ζήλο και όρεξη. Ξέρω από διοίκηση, έχω επιχειρήσεις εδώ και 45 χρόνια που πάνε πάρα πολύ καλά. Αυτό σημαίνει ότι είμαι καλός διαχειριστής. Ελπίζω ότι το ίδιο θα κάνουμε και με τον δήμο, με τους σωστούς συνεργάτες θα πάμε πάρα πολύ καλά. Θα μπουν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις, γιατί ο δήμος πάσχει από οργάνωση.

Ανέβηκα στο μπαλκόνι πριν 3 χρόνια και είπα πέντε πράγματα στον κόσμο ότι θα είμαι με την σημερινή Δημοτική Αρχή, ότι θα είμαι δίδυμο με τον δήμαρχο για να κάνουμε πράγματα, τα οποία δεν έγιναν ποτέ γιατί η συμφωνία δεν τηρήθηκε. και εγώ, επειδή είμαι άνθρωπος που όταν τάζω κάτι, ειδικά στους ανθρώπους που αγαπάω και στον τόπο μου, θέλω να τα υλοποιήσω.

Η Δημοτική Αρχή με πρόδωσε αλλά πρόδωσε και τους δημότες γι’ αυτό εδώ έπρεπε να επιλέξω ή να το βάλω στα πόδια και να φύγω ή να κάνω κάτι. Επέλεξα το δεύτερο, να μείνω και να υλοποιήσω αυτό που είχα σαν όραμα όταν δέχθηκα να ασχοληθώ με τα δημοτικά.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο :

Μαρία Πετρουτσά

Απομαγνητοφώνηση:

Στάθης Πουλιάσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00