Αρχική » Συμπαράσταση του Δημάρχου Ήλιδας και της δημοτικής αρχής στη νέα κινητοποίηση του νομικού κόσμου της Αμαλιάδας

Συμπαράσταση του Δημάρχου Ήλιδας και της δημοτικής αρχής στη νέα κινητοποίηση του νομικού κόσμου της Αμαλιάδας

από Maria Petroutsa

Τη συμπαράστασή του στο δικαστικό κόσμο της Αμαλιάδας, ο οποίος προχωρά σύσσωμος σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου, εξέφρασε έμπρακτα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και μέλη της δημοτικής αρχής.

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται μέσω της συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και του συνόλου των Ειρηνοδικείων της Ηλείας, που προωθεί με υπό διαβούλευση νομοσχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και συνομίλησε με νομικούς και υπαλλήλους, ενώ για ακόμα μία φορά επεσήμανε ότι ο Δήμος Ήλιδας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους και συμμετέχει στο σύνολο των κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας επανέλαβε ότι, «δεν μπορεί ένα υπό διαβούλευση νομοσχέδιο να αλλάξει τα δεδομένα δεκαετιών με την αιτιολογία του «κόστους – οφέλους» και το έωλο επιχείρημα της ταχύτητας στην απονομή δικαιοσύνης, μετά την κατάργηση».  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «πρέπει άπαντες να κατανοήσουν ότι η επιχειρούμενη αλλαγή, μόνο δεινά θα φέρει στην πόλη και στο δήμο μας συνολικά».

Τον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια της πόλγς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00