Αρχική » ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

από Maria Petroutsa

«Μπορώ και σας κοιτάζω στα μάτια γιατί είμαι ένας από εσάς!»

  • Ο απολογισμός του έργου της προηγούμενης τετραετίας και η έναρξη της νέας προεκλογικής εκστρατείας του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού
  • «Η Ηλεία δεν χρειάζεται έναν ακόμα επαγγελματία πολιτικό, χρειάζεται ανθρώπους της διπλανής πόρτας, του μόχθου και της καθημερινότητας»
  • «Συνεχίζουμε με δύναμη, θέληση, αποφασιστικότητα και πρωτίστως με αγάπη για τον τόπο μας για ακόμα περισσότερα, για ακόμα μεγαλύτερα»
  • «Τα τέσσερα τελευταία χρόνια η πόρτα του γραφείου μου και το κινητό μου ήταν πάντα ανοικτά για κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της Ηλείας»
  • «Μακριά από μένα οι τοξικότητες, οι ίντριγκες, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και τα… τραπεζώματα»

Όλο το καλοκαίρι μέσω των εκδηλώσεων της «Φλόγας Πολιτισμού», ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης γέμισε τα καταστήματα και τις πλατείες όλων των πόλεων και των χωριών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας. Την περασμένη Τετάρτη όμως, ήρθε ή ώρα τα καταστήματα και η κεντρική πλατεία του Πύργου να γεμίσουν ασφυκτικά για τον ίδιο, ως μια ελάχιστη ένδειξη ανταμοιβής και αναγνώρισης του έργου που άφησε στον τόπο την τετραετία που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Και αυτό διότι, ο φιλόξενος χώρος του Τοm’s Café αλλά και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κεντρικής πλατείας του Πύργου έξωθεν του καταστήματος κατακλύστηκαν από πολίτες όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ηλείας και αποδείχτηκαν τελικά πολύ μικρά για να χωρέσουν την αγάπη, την αποδοχή και την στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του κ. Κοροβέση.

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους αλλά και την εμπιστοσύνη τους, κάνοντας τον απολογισμό του έργου του αλλά και ξεκινώντας παράλληλα την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Η αποψινή σας παρουσία εδώ, αποτελεί για μένα μια τεράστια τιμή, ανταμοιβή αλλά και απόδειξη πως δεν σας πρόδωσα, δεν σας κορόιδεψα και πως προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις από την θέση που είχα για εσάς και την Ηλεία μας.

Βλέπω ανάμεσα σας, πρόσωπα γνώριμα αλλά και νέα, φίλους παλιούς αλλά και καινούριους. Ανθρώπους με τους οποίους ξεκινήσαμε μαζί και θα συνεχίσουμε μαζί για την Ηλεία του αύριο, για την Ηλεία που αγαπάμε, για την Ηλεία που ονειρευόμαστε.

Γιατί η Ηλεία δεν χρειάζεται έναν ακόμα επαγγελματία πολιτικό. Χρειάζεται ανθρώπους που αφουγκράζονται τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους που βγήκαν από τα σπλάχνα της κοινωνίας με σκοπό να την υπηρετήσουν, να την καταλάβουν και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των μελών της», συμπλήρωσε  ο Νίκος Κοροβέσης.

«Η Δυτική Ελλάδα και οι Ηλεία πλέον γίνονται πρωταγωνιστές»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στη επιλογή του να συστρατευτεί το 2019 με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, απόφαση – που όπως ο ίδιος τόνισε – τον δικαίωσε καθώς πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ηλεία πρωταγωνιστεί και έχει αφήσει πίσω της τον ρόλο κομπάρσου που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

«Πριν τέσσερα χρόνια, πήρα την απόφαση να συστρατευτώ με τον Νεκτάριο Φαρμάκη με μια υπόσχεση, να τα φτιάξουμε ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!  Το αποτέλεσμα νομίζω μας δικαίωσε!

Η Δυτική Ελλάδα και η Ηλεία πλέον δεν είναι κομπάρσοι. Γίνονται πρωταγωνιστές και ατενίζουν την επόμενη ημέρα  με αισιοδοξία και δυναμισμό.  Για πρώτη φορά, η Περιφέρεια έγινε το πραγματικό σπίτι για κάθε Δήμο, για κάθε πολίτη. Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλη και τόσο στενή συνεργασία με όλους τους φορείς. Για πρώτη φορά πετύχαμε την υλοποίηση τόσων έργων και δράσεων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Από πρωταθλητές στην ανεργία, γίναμε πρωταθλητές στην μείωση της ανεργίας και στην δημιουργία θέσεων εργασίας, ξεκίνησαν και υλοποιούνται εμβληματικά έργα υποδομών, στηρίξαμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους αγρότες, ξεκολλήσαμε έργα που για χρόνια ήταν κολλημένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και κυρίως δώσαμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο ο οποίος ξαναβρίσκει την παραγωγική του δύναμη.

Σε λίγες ημέρες έχουμε εκλογές. Η  ώρα της κρίσης αλλά και της σύγκρισης πλησιάζει για όλους μας, και καλό είναι να μετρηθούμε και να δούμε ποιοι έκαναν πράξη όσα είπαν και ποιοι όχι. Γιατί εμείς, ό,τι είπαμε, το κάναμε!

Το 2019 είπαμε ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!  Πλέον όμως το στοίχημα είναι ακόμα μεγαλύτερο:  Να πάμε μπροστά, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!

Συνεχίζουμε με δύναμη, θέληση, αποφασιστικότητα, με σκληρή δουλειά, σχέδιο, με προγραμματισμό και πρωτίστως με αγάπη για τον τόπο μας για ακόμα περισσότερα, για ακόμα μεγαλύτερα!

Συνεχίζουμε για την Ηλεία των εμβληματικών μεταφορικών και συγκοινωνιακών υποδομών όπως η Πατρών – Πύργου, των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, που θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν έντονα διεθνή χαρακτήρα, των σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, της καινοτομίας, της τεχνολογικής πρωτοπορίας και της πράσινης μετάβασης».

«Περήφανος για όσα κάναμε στον τομέα του Πολιτισμού»

Ο κ. Κοροβέσης στην συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που συντελέστηκε την τελευταία τετραετία στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού τονίζοντας πως για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας απέκτησε ανάλογη θεματική και το πρώτο στοίχημα ήταν η σύνδεσή και η ταυτόχρονη ανάπτυξή τους, το οποίο και κερδήθηκε.

Στον τομέα του Πολιτισμού, υπογράμμισε πως έγιναν πολλά και μεγάλα βήματα και δεν έκρυψε πως είναι περήφανος γι’ αυτά , προσθέτοντας πως πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί για πρώτη φορά πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό.

«Ποτέ ξανά σε τούτο εδώ τον τόπο, καμία περιφερειακή αρχή δεν άφησε τόσο ανεξίτηλο το στίγμα της σε πολιτιστικό επίπεδο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έφυγε από το κλισέ της απλής συμμετοχής της σε δράσεις συλλόγων και φορέων και η ‘’Φλόγα Πολιτισμού’’ ταξίδεψε σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, σε όλες τις πλατείες. Μέσω αυτής, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πάνω από 250 δράσεις κατά έτος τα τελευταία δυο χρόνια.

Εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, σπουδαίες παραστάσεις αλλά και εκδηλώσεις παντός τύπου κατέκλυσαν πλατείες, θέατρα και χώρους εκδηλώσεων προσφέροντας ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό, έφεραν ξανά το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών και πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Πολιτισμό.

Κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε κοινότητα μπήκε στον πολιτιστικό «χάρτη» και πλέον οι πολίτες δεν νιώθουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι,  έχοντας τουλάχιστον μία πολιτιστική εκδήλωση στον τόπο που ζουν για να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στον υπόλοιπο κόσμο να μάθει την περιοχή τους, με τις επιχειρήσεις να ανασαίνουν οικονομικά», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Και στον τομέα του τουρισμού τα αποτελέσματα είναι ορατά»

Συνεχίζοντας, τον απολογισμό του έργου του, ο Νίκος Κοροβέσης ανάφερε πως τα αποτελέσματα και στον τομέα του τουρισμού είναι πλέον ορατά τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και ειδικότερα στην Ηλεία σε βαθμό που πλέον η Περιφέρεια μετά από συνεννόηση με την Διαχειριστική Αρχή πλέον θα δικαιούται 5 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική της προβολή, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων που η ίδια Περιφερειακή Αρχή κατάφερε για πρώτη – επίσης – φορά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ηλεία μας, η Ολυμπιακή Γη μέσω του «Olympia Land» απέκτησε ταυτότητα και πλέον ταξιδεύει περήφανα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια στο εξωτερικό για ακόμα μεγαλύτερη προβολή και εξωστρέφεια.

Καταφέραμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 4 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή της περιοχής την στιγμή που μέχρι πρότινος το ποσό που δικαιούταν η περιφέρεια ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ μετά από συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή, τη νέα περίοδο αυτό το ποσό θα φτάσει για πρώτη φορά στα χρονικά, στα 5 εκατομμύρια, σπάζοντας νέο ρεκόρ.

Προβάλαμε τις τοπικές συνταγές και τα προϊόντα παραγωγών της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ολυμπιακό Πρωινό» το οποίο αγκάλιασαν οι επιχειρήσεις αφού ήδη 55 έχουν ενταχθεί στην προσπάθεια αυτή και ο αριθμός είναι συνεχώς αυξανόμενος. Ξεκινήσαμε την λειτουργία του νέου και καινοτόμου σάιτ τουριστικής προβολής και υλοποιήσαμε στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Ελλάδα και εξωτερικό. Συμμετείχαμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας, κάναμε χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και δημιουργήσαμε νέο οπτικοακουστικό υλικό και δώσαμε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να εξυπηρετήσει η Ηλεία και υλοποιήσαμε ειδικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Όλα αυτά, μέσα σε μια μόνο θητεία, μια πρώτη θητεία με σπουδαίες εμπειρίες και σπουδαίους ανθρώπους. Πάντα κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, με σοβαρότητα, σεμνότητα και ανθρωπιά!»

«Μπροστά για όλους, μπροστά για την Ηλεία»

Παράλληλα, ο κ. Κοροβέσης έθεσε τους στόχους της νέας πενταετίας, τονίζοντας πως το στοίχημα πλέον είναι ακόμα μεγαλύτερο και εξέφρασε την πεποίθηση πως στις 8 Οκτωβρίου ένας νέος όμορφος και δημιουργικός κύκλος ανοίγει για την περιοχή με περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ξανά τον Νεκτάριο Φαρμάκη

«Συνεχίζουμε με δύναμη, θέληση, αποφασιστικότητα, με σκληρή δουλειά, σχέδιο, με προγραμματισμό και πρωτίστως με αγάπη για τον τόπο μας για ακόμα περισσότερα, για ακόμα μεγαλύτερα!

Συνεχίζουμε για την Ηλεία των εμβληματικών μεταφορικών και συγκοινωνιακών υποδομών όπως η Πατρών – Πύργου, των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, που θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν έντονα διεθνή χαρακτήρα, των σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων, της καινοτομίας, της τεχνολογικής πρωτοπορίας και της πράσινης μετάβασης.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ένας νέος, όμορφος και φωτεινός κύκλος ανοίγει για την Ηλεία και όλη την Δυτική Ελλάδα με Περιφερειάρχη ξανά τον Νεκτάριο Φαρμάκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοροβέσης.

«Ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί γιατί αποστολή μου είναι η Ηλεία»

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ξανά «παρών» ενόψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών ζητώντας την στήριξη του κόσμου ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές αλλά και να στείλει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ την στήριξη σας γιατί μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια! Γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια η πόρτα του γραφείου μου και το κινητό μου ήταν πάντα ανοιχτό για τον καθένα σας. Για κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της Ηλείας.

Γιατί ίδρωσα και ιδρώνω καθημερινά τη φανέλα μακριά από τοξικότητες, ίντριγκες, και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι… Το λέω δυνατά και ξεκάθαρα! Μακριά από εμένα οι τοξικοί τύποι. Ούτε τα τραπεζώματά τους έχω ανάγκη ούτε σε αυτούς στηρίζομαι

Δεν τα έχω ανάγκη αυτά εγώ, όσο έχω εσάς δίπλα μου, τον απλό κόσμο, τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που με αγαπούν.

Ζητώ την στήριξή σας γιατί αφιέρωσα χρόνο από την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου καριέρα χωρίς να σκεφτώ ούτε μια στιγμή το κόστος.

Γιατί επισκέφτηκα όλη την Ηλεία από άκρη σ’ άκρη, και πάντοτε οι συναναστροφές μου ήταν με τον απλό πολίτη και τον υγιή επιχειρηματία. Αυτούς πρέπει να έχουμε στο επίκεντρο της πολιτική μας!

Ζητώ την στήριξη σας γιατί είμαι ένας από εσάς. Γιατί ως απλός άνθρωπος του μόχθου και της εργασίας νιώθω τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας! Γιατί τα προηγούμενα χρόνια απέδειξα ότι με σχέδιο και σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Ζητώ την στήριξη σας γιατί αυτός ο τόπος έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει ακόμα πιο ψηλά. Γιατί η Ηλεία έχει αστείρευτη πηγή πλούτου και ομορφιάς και δεν μας αρκεί το λίγο και το μέτριο. Θα προχωρήσουμε μπροστά γιατί το αξίζει ο τόπος που τόσο αγαπάμε! Γιατί η Ηλεία αξίζει τα καλύτερα!

Ξεκινήσαμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί. Γιατί αποστολή μου είναι η Ηλεία! Μαζί θα πάμε μπροστά, μπροστά για όλους, μπροστά για τον τόπο μας!», τόνισε ο κ. Κοροβέσης ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπολιτών του που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00