Αρχική » Συγκέντρωση- πορεία στην Αμαλιάδα για το έγκλημα των Τεμπών!

Συγκέντρωση- πορεία στην Αμαλιάδα για το έγκλημα των Τεμπών!

από Maria Petroutsa

Πέμπτη 16 Μαρτίου και ο κόσμος άρχισε απο νωρίς να συγκεντρώνεται στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Μαθητές απο σχολεία και διάφορα σωματεία απο την περιοχή έλαβαν μέρος με πανό που τα χαρακτήριζαν συνθήματα, υπέρ των θυμάτων των Τεμπών και κατά της υπάρχουσας πολιτικής αρχής.

Συντονίστρια της συγκέντρωσης- πορείας ήταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Νατάσα Παναγιωτάρα. Έβγαλε λόγο για το πολιτικό σύστημα σε πανευρωπαικό επίπεδο, και τις εγκληματικές ελλείψεις σε βασικές δομές τις κοινωνίας μας. Κάλεσε πολίτες της Αμαλιάδας και επιχειρηματίες να πάρουν τον λόγο και να εκφράσουν τις δικές τους θέσεις.

Στην συνέχεια με αφετηρία την πλατεία Αγίου Αθανασίου, οι δημότες Αμαλιάδας και αρκετά σωματεία, οπως το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε, Ν. Ηλείας καθώς και μαθητές σχολείων ξεκίνησαν πορεία απο την Ερμού και περνώντας απο Ελευθερίου Βενιζέλου, διέσχισαν την πόλη και κατέληξαν στην οδό Καλαβρύτων , έξω απο το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους της πορείας ήταν και ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Αμπού Χάντμπα.
Η πορεία ήταν με αστυνομική συνοδεία της πόλης για την ομαλή διεξαγωγή της

Η πορεία συναντήθηκε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, τα μέλη του οποίου κρατούσαν ενα τεράστιο μαύρο πανό με την επιγραφή Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. Τα μέλη του δικηγορικού Συλλόγου κρατώντας κεριά αναμένα άρχισαν να τραγουδάνε ,”Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”.

Σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα, τέθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών και στην συνέχεια ο Δικηγορικός Σύλλογος ενώθηκε με τα υπόλοιπα σωματεία και όλοι μαζί βημάτισαν μέχρι το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έδωσε τον επίλογο της πορείας και την λήξη του με την υπόσχεση οτι τίποτα δεν τελειώνει εδώ και οτι οι πολίτες θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία μέχρι να έρθει η πραγματική αλλαγή.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00