Αρχική » Στόχος να απαλλαγεί ο τόπος από μια επικίνδυνη κυβέρνηση


Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κυριακάτικη Kontra News
Σχετικά με το πώς θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, ο Διονύσης Καλαματιανός επισήμανε:
«Ο δρόμος της ανασυγκρότησης είναι μακρύς και χρειάζεται πολύ δουλειά χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Πρέπει, άμεσα, να ξεκινήσουμε τη διαδικασία σύνδεσης με την ίδια την κοινωνία. Παλεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους συλλόγους, στα σωματεία, στις ενώσεις. Να επικοινωνήσουμε με τη νεολαία. Να πετύχουμε την κοινωνική γείωση. Παράλληλα, να προωθήσουμε -όπου κριθεί πως χρειάζεται- τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές, μέσα από τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες και τα ελλείμματά μας και είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ανοίξει τη συζήτηση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στις εθνικές εκλογές, ώστε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της απλής αναλογικής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Τώρα, είδαμε ποια πολλαπλασιαστική δύναμη έχει η συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων όταν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες. Η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και οι Δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Εμείς -ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- έχουμε την ευθύνη να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη την πολιτική μας ταυτότητα και την επεξεργασμένη πρότασή μας για τη χώρα. Να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα πείσει τους πολίτες ότι μπορούμε πραγματικά να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αποτελεί πεποίθησή μου πως οι μεγάλες αλλαγές δεν εκκινούν μόνο από ψηλά, αλλά και από τη βάση και την ίδια την κοινωνία. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες έδειξαν πως θέλουν τα κατάλληλα πρόσωπα και μια πειστική προοδευτική πρόταση που να την πιστέψουν και να την στηρίξουν.»

Αναφερόμενος στη στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη ημέρα και στις διεργασίες εντός του, σημείωσε:
«Βασικός στόχος όλων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να απαλλαγεί ο τόπος από μια ανίκανη, αλαζονική και επικίνδυνη κυβέρνηση που λειτουργεί απέναντι στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα που βασίζεται στον δημοκρατικό διάλογο και μέσα από αυτόν συνθέτει απόψεις. Είναι λογικό, λοιπόν, πολλές φορές να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες των πραγμάτων. Από την άλλη, όμως, πρέπει να υπερισχύσει ο κοινός στόχος που είναι ο μονομέτωπος αγώνας εναντίον της συντηρητικής παράταξης και η ανάπτυξη μιας ισχυρής εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης για την Ελλάδα. Η κοινή πορεία αποτελεί αναγκαιότητα, επομένως, πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, επιμένοντας στους κοινούς στόχους.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00