Αρχική » Στο πλαίσιο του Let’s do it Greece θα υλοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου εθελοντικές δράσεις.

Στο πλαίσιο του Let’s do it Greece θα υλοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου εθελοντικές δράσεις.

από Maria Petroutsa

Στο επίκεντρο το  Κατάκολο και η  Σπιάτζα

Περιβαλλοντικές δράσεις θα υλοποιηθούν την Κυριακή 14 Απριλίου εντός των ορίων του Δήμου Πύργου με επίκεντρο το Κατάκολο και την Σπιάτζα στο πλαίσιο του  Let’s do it Greece που  αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας!

Μία πρωτοβουλία που οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές – ως επί το πλείστον νέα παιδιά – που αγάπησαν  τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.                      Είναι μια ιδέα, που όπως λένε οι ίδιοι οι εμπνευστές της δράσης αυτής, την ξεκίνησαν  έχοντας ως πυξίδα ένα όνειρο και πολύ πάθος…ενώ δηλώνουν πολύ χαρούμενοι γιατί έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Κύριος στόχος να ενωθεί όλη η  Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα μέσα από την  εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με διάφορες εθελοντικές ομάδες έχει οργανώσει τις παρακάτω δράσεις  που θα υλοποιηθούν την Κυριακή:

*Καθαρισμός παράκτιου Αλσυλλίου Σπιάτζας

Οι γονείς και οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου σε συνεργασία Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου κα τον Σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Αλσυλλίου της Σπιάτζας στις 10:00 το πρωί και θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του από απορρίμματα ανακυκλώσιμα και μη.

*Περιβαλλοντικές δράσεις στο βουνό του Κατάκολου

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου, το Δασαρχείο Πύργου και την Τοπική Κοινότητα Κατακόλου οργανώνει δράση περιβαλλοντικής παρέμβασης στο Κατάκολο. Θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του βουνού, των μονοπατιών και του δρόμου προς το βουνό καθώς επίσης και παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας στα μονοπάτια, καλλωπισμός των χώρων αναψυχής για  πικ νικ, κλπ.  Οι συμμετέχοντες στην εθελοντική δράση θα συγκεντρωθούν στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο. Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην δράση αυτή μπορούν να απευθυνθούν  για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6937525093

*Καθαρισμός Μαρίνας Κατάκολου

Ο Λάτσειος Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, με την χρήση δυτών θα προχωρήσει  στον καθαρισμό της Μαρίνας και  της θαλάσσιας λεκάνης την Κυριακή το πρωί. Η δράση καθαρισμού θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00