Αρχική » Στο Ντουμπάι και την Αγκόλα η Δ. Αυγερινοπούλου για την Ετήσια Συνάντηση των «Νέων Παγκόσμιων Ηγετών» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και την 147η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στο Ντουμπάι και την Αγκόλα η Δ. Αυγερινοπούλου για την Ετήσια Συνάντηση των «Νέων Παγκόσμιων Ηγετών» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και την 147η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

από Maria Petroutsa



Στο Ντουμπάι μετέβη η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά τις προηγούμενες ημέρες, όπου διεξήχθη η Ετήσια Συνάντηση του Φόρουμ των «Νέων Παγκόσμιων Ηγετών» (Young Global Leaders Annual Summit) του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum – WEF), καθώς η Δρ. Αυγερινοπούλου συγκαταλέγεται και η ίδια ανάμεσα στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» για το 2011, μια ύψιστη διεθνή διάκριση που απονέμεται σε προσωπικότητες με δυναμική στη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για τη βελτίωση της κατάστασης του πλανήτη. Στόχος των ετήσιων συναντήσεων είναι εμπνευσμένοι και πρωτοπόροι ηγέτες και προσωπικότητες να έρθουν σε επαφή, να συνδιαλλαχθούν και να ανταλλάξουν ιδέες που θα επηρεάσουν θετικά τον κόσμο γύρω μας.
Η Ετήσια Σύνοδος των Νέων Παγκόσμιων Ηγετών του 2023 (18-20 Οκτ) και η Σύνοδος Αποφοίτων (20-21 Οκτ) συγκέντρωσε πάνω από 500 Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες και Αποφοίτους από όλο τον κόσμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επείγουσες παγκόσμιες προκλήσεις, να επανακαθορίσουν την ηγεσία για το παρόν και το μέλλον και συγχρόνως να προωθήσουν καινοτόμες λύσεις που οδηγούν σε θετική αλλαγή, εστιάζοντας σε τρία βασικά θέματα: τη δράση για το κλίμα και τη βιωσιμότητα, την τεχνολογία προς όφελος της ανθρωπότητας και την υγεία και ευημερία.
Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετέβη στην Αγκόλα ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την 147η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης (IPU) που διεξάγεται από 23 έως και 27 Οκτωβρίου. Οι διεργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Κοινοβουλίων, θα εστιάσουν στην κοινοβουλευτική δράση για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τους πιο δυνατούς θεσμούς. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν επιμέρους Επιτροπές, όπως το Φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών, η Επιτροπή Ειρήνης και Διεθνούς Ασφάλειας, η Επιτροπή Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Επιτροπή Αειφόρου Ανάπτυξης και η Επιτροπή Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η Γεωπολιτική Ομάδα 12+.
Η Διακοινοβουλευτική Ένωση συνιστά έναν από τους παλαιότερους διεθνείς θεσμούς, όπου συμμετέχουν Βουλευτές από περισσότερα από 179 κράτη, από όλα τα κόμματα. Η IPU στοχεύει να συνεργαστεί στενά με τον ΟΗΕ και τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών του πλανήτη, έτσι ώστε η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των λαών να ακούγεται ηχηρότερα και να λαμβάνεται υπόψη στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00