Αρχική » ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΓΕΝΙΚΉ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΎΝΑΞΗ ΣΤΟ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Προγραμματισμός δράσεων για πνευματικό έργο της Ι.Μ Ηλείας

Ο προγραμματισμός των Γενικών Ιερατικών Συνάξεων, των Εσπερινών Κηρυγμάτων, των Κατηχητικών Σχολείων, των ομιλιών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και της θαυμάσιας εκπομπής της ΟΡΤ «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΝΤΆ ΜΑΣ» ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης  που έγινε υπό τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο  την Τρίτη το απόγευμα στο Πνευματικόν Κέντρον του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν κληρικοί και λαϊκοί Θεολόγοι. 

«Η πνευματική σπορά έφθασε και καλούμεθα να προετοιμασθούμε, όπως παλαιότερα, για το εν γένει πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως ημών», ανέφερε σε σχετική επιστολή που απέστειλε.

Ιερατική Σύναξη

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Ιερατική Σύναξη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.

Στην σχετική εγκύκλιο που απέστειλε ο Ποιμενάρχης Ηλείας αναφέρε τα εξής:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και Αδελφοί,

Όπως το φθινόπωρο οι αγρότες μας προετοιμάζονται να καλλιεργήσουν και να σπείρουν τα χωράφια τους, έτσι και εμείς οι Πνευματικοί σπορείς καλούμεθα να προετοιμάσουμε το γεώργιον του Κυρίου, για να έχουμε πνευματικήν καρποφορίαν.

Μία από αυτές τις ενέργειες της πνευματικής σποράς είναι και η πραγματοποίηση των Ιερατικών μας Συνάξεων.

Δια του παρόντος σας γνωρίζω ότι η Γενική Ιερατική μας Σύναξη, γι’ αυτήν την χρονιά, θα πραγματοποιηθεί την 5-10-2023, ημέρα Πέμπτη, με το εξής Πρόγραμμα

  1. 7 με 10 το πρωΐ θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου
  2. 10:30 με 12:30 μεσημβρινήν θα πραγματοποιηθεί η Σύναξις μας εις την Αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, απέναντι από τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Νικολάου, με κύριον ομιλιτήν τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον   Θεμιστοκλήν Χριστοδούλου, Εφημέριον Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατησίων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα « Η λειτουργική αγωγή κλήρου και λαού, η μόνη οδός για την ανόρθωση του Εκκλησιαστικού λατρευτικού ήθους» και εν συνεχεία διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Με άπειρες ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Ηλείας Αθανάσιος»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00