Αρχική » ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ

από Maria Petroutsa


Σε πρώτο πλάνο η λειτουργία των λιμανιών

-Ο βουλευτής ζήτησε να ενισχυθούν με προσωπικό τα Λιμεναρχεία Κατακόλου και Κυλλήνης

Η βελτίωση της λειτουργίας και το πλάνο που αφορά στην ανάπτυξη των δύο λιμανιών της Ηλείας, Κατακόλου και Κυλλήνης, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της στελέχωσης των δύο κεντρικών Λιμεναρχείων, καθώς πρόκειται για δύο λιμάνια με αυξημένες αρμοδιότητες και μεγάλο φόρτο εργασίας, που έχουν καθοριστικό ρόλο στο θέμα της διαχείρισης μεταναστευτικών ροών μέσω θαλάσσης προς τη χώρα μας και προς άλλες γείτονες χώρες.

Σε ετοιμότητα για τις μεταναστευτικές ροές
Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος στον αρμόδιο Υφυπουργό, οι υπηρετούντες στα δύο Λιμεναρχεία βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα και επιφυλακή και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρέμβει τα τελευταία χρόνια σε περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών που έχουν βρει νέους διαδρόμους μέσω του Ιονίου πελάγους. Το υπάρχον προσωπικό υπερβαίνει εαυτόν και η περαιτέρω ενίσχυση με επιπλέον άτομα είναι αναγκαία ώστε να μπορέσουν τα δύο Λιμεναρχεία να ανταποκριθούν στον ουσιαστικό ρόλο τους.

Λιμενικά Ταμεία
Εκτενής ήταν η συζήτηση και για την λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ιδιαίτερα του Κατακόλου, καθώς πρόκειται για ένα λιμάνι που επιλέγουν τα κρουαζιερόπλοια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Νικολακόπουλος στάθηκε στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξεταστεί προσεκτικά ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματική λειτουργία.
Επιπλέον, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός έθεσε και το ζήτημα του κτιρίου του Λιμεναρχείου Κατακόλου, για το οποίο απαιτείται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ή εάν θα αναζητηθεί κάποια άλλη λύση, που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την λειτουργικότητα της υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00