Αρχική » ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ


Κυρίαρχο το θέμα των Πανεπιστημιακών
σπουδών στην Ηλεία

-Πρωτοβουλίες για την προώθηση των Διεθνών προγραμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία, με έμφαση στον αθλητισμό

Σε σειρά ενεργειών έχει προβεί ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την λειτουργία προγραμμάτων Πανεπιστημιακών σπουδών στο νομό μας.
Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την δημιουργία Διεθνών Προγραμμάτων Προπτυχιακών Πανεπιστημιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, με πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή ο πρώην Αν. Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Οικονόμου, στην κατεύθυνση που έχει εστιάσει και ο κ. Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του τόσο με το Πανεπιστήμιο Πατρών όσο και με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ο πρόεδρος της οποίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, είχε καταθέσει από το 2020 στο Υπουργείο Παιδείας τεκμηριωμένη πρόταση για δημιουργία Προπτυχιακού προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών και Sports management, στην Αρχαία Ολυμπία.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες
Ο κ. Νικολακόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Βρούτση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία με πιο γρήγορους ρυθμούς.
Ειδική αναφορά έκανε στο συμβολισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και στην αξία που θα προσδώσει η λειτουργία ανάλογων τμημάτων όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή και το νομό μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Άλλωστε, έχει προηγηθεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για τη δημιουργία αυτόνομης Ξενόγλωσσης Σχολής Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα περιλαμβάνει τμήματα Ολυμπιακής Παιδείας, Ελληνικού Πολιτισμού και Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχων Μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
«Ο παγκόσμιος τόπος του Ολυμπισμού, που προάγει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι, καλείται να παίξει ενεργό ρόλο πλέον και στον τομέα της εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν μεγάλο οραματικό στόχο, όχι μόνο για την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία αλλά για ολόκληρη τη χώρα μας. Μέσα από τα προγράμματα που σχεδιάζονται και στόχος μας είναι να υλοποιηθούν άμεσα, θα εκπαιδευτούν στελέχη που θα προάγουν και θα εφαρμόζουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη και την Ολυμπιακή Παιδεία στην εκπαίδευση και τους αθλητικούς χώρους και μπορούν να διαμορφωθούν προγράμματα σπουδών σε διάφορους τομείς που αφορούν τον αθλητισμό, όπως είναι και το Sports management» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος, επισημαίνοντας ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο να προβεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Ολυμπιακή Ακαδημία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε συναντηθεί στην Αρχαία Ολυμπία με τον πρόεδρο της Δ.Ο.Α. κ. Ισίδωρο Κούβελο ζητώντας την συνδρομή του για την υλοποίηση των πιο πάνω προτάσεων.
Στην συνάντησή του με τον κ. Βρούτση έθεσε και το θέμα λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η σχετική διάταξη στη Βουλή και μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ευχαριστίες για την πρωτοβουλία
Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Βρούτση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει στην βράβευση του Ηλείου παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ελληνορωμαϊκή, Αρίωνα Κολιτσόπουλο, και τον Ομοσπονδιακό προπονητή πατέρα του Αλέξη και στην άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους για τον εκσυγχρονισμό του προπονητηρίου στον Πύργο, στο οποίο ο Αρίωνας κάνει την προετοιμασία του, με την αγορά μίας νέας παλαίστρας Ολυμπιακών προδιαγραφών.
«Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να στηρίζουμε τους αθλητές μας που τιμούν τη γαλανόλευκη και με τις διακρίσεις τους μας κάνουν υπερήφανους» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00