Αρχική » Στήριξη σε 1.800 ωφελούμενους του Δήμου Ήλιδας

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η Γ’ ΦΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ

-Σημαντικό χαρακτήρισαν το πρόγραμμα ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

Ουσιαστική ενίσχυση αποτελεί για τις ευάλωτες και οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, η υλοποίηση της γ’ φάσης διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ στην Αμαλιάδα, που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου.
Ο αριθμός των 1.800 ωφελούμενων, που έχουν εγγραφεί στον Δήμο Ήλιδας, αποτυπώνει και το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει για την στήριξη του πληθυσμού, με το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) να υλοποιείται άψογα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε συνεργασία και με τους επτά δήμους της Ηλείας.
Εν προκειμένω, η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας υλοποιεί την δράση στον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και η γ’ φάση εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ομαλά η διαδικασία
Αυτό διαπίστωσαν άλλωστε και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας το σημείο διανομής, στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, καθώς και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος επισκέφθηκε στην συνεχεία το σημείο και είδε από κοντά την διαδικασία διανομής.
Η ενημέρωση για την διαδικασία έγινε από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου, την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας κα Αλεξάνδρα Στασινούλια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

«Η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας συνεχίζει – με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας, ως εταίρου του Προγράμματος – τη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται με τη μέθοδο Drive Through, η οποία ξεκίνησε από την Π.Ε. Ηλείας και διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων με διακριτικότητα, ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία.
Το πρόγραμμα Ε.Β.Υ.Σ, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας, διευρύνοντάς το μάλιστα και με μία σειρά σημαντικών συνοδευτικών μέτρων για όλους τους ωφελούμενους. Το ιδανικό θα ήταν να μην το χρειάζεται καμία οικογένεια, αλλά όσο υπάρχει αυτή η ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Β. Γιαννόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε:
«Ως Δήμος Ήλιδας εφαρμόζουμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα που στόχο έχει την στήριξη των ευάλωτων ομάδων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο κρίνεται αναγκαία η στήριξή μας. Η συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο, και στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αλλά και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο μας είναι διαρκής και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».
Η διανομή στην γ’ φάση αφορά σε 24 προϊόντα και ειδικότερα οι δικαιούχοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα, παραλαμβάνουν 4 συσκευασίες με κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου, είδη προσωπικής φροντίδας και καθαρισμού.
«Η μέθοδος διανομής ”Drive Through” που εφαρμόζεται είναι απλή και άκρως εξυπηρετική για τους ωφελούμενους και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εξέλιξή της» ανέφερε η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Έχουμε διαπιστώσει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού και είμαστε ικανοποιημένοι που υλοποιείται χωρίς προβλήματα η τρίτη φάση της διανομής για τη φετινή χρονιά. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε μία μικρή αλλά θεωρώ ουσιαστική βοήθεια στους ωφελούμενους».

Συνεργασία για θέματα του δήμου
Μετά την επίσκεψη στον χώρο διανομής του προγράμματος ΤΕΒΑ ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και είχαν συνεργασία για θέματα που αφορούν τον δήμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00