Αρχική » Σημαντική συνάντηση Αυγερινοπούλου – Χατζηδάκη για την αντιμετώπιση της ανεργίας: νέες θέσεις εργασίας και νέα προγράμματα κατάρτισης για την Ηλεία

Σημαντική συνάντηση Αυγερινοπούλου – Χατζηδάκη για την αντιμετώπιση της ανεργίας: νέες θέσεις εργασίας και νέα προγράμματα κατάρτισης για την Ηλεία

από Άκης Χουζούρης

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, πραγματοποίησε μια εκτεταμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατά την οποία η κα Βουλευτής αιτήθηκε πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα, καθώς θεωρείται ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στον Νομό μας.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν άμεσα Νέα Προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ηλεία! Συγκεκριμέναο κ. Υπουργός ενημέρωσε την κ. Αυγερινοπούλου ότι σύντομα θα ανοίξουν στην Δυτική Ελλάδα μέσω Προγράμματος στο Ταμείο Ανάκαμψης 10.000 θέσεις εργασίας 18 μηνών για μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών σε Δυτική Μακεδονία και Δυτική Ελλάδα (προϋπολογισμός 120 εκατ. ευρώ), αριθμός θέσεων που μετά την ανάλογη κατανομή τους στους νομούς θα απορροφήσει ένα πολύ σημαντικό αριθμό ανέργων και στην Ηλεία.

Πέραν των γενικών θέσεων εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης και η κα. Αυγερινοπούλου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε θέσεις εργασίας σχετικά με το περιβάλλον και την ενεργειακή μετάβαση. Άμεση θα είναι η εκκίνηση της νέας γενιάς προγραμμάτων που εντάσσονται στο μεγαλύτερο «πακέτο» που έχει υπάρξει ποτέ, για την κατάρτιση 500.000 εργαζομένων και ανέργων με χρηματοδότηση 1 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στις 27 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρώτο από αυτά τα νέου τύπου προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων.

Από τα 100 εκατ. ευρώ, τα 50 εκατ. ευρώ –που θα καλύψουν 40.000 ανέργους- διατίθενται για τα Κέντρα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των 12 ΑΕΙ που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν υποβάλλει σχετικά προγράμματα.

Τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 179 ειδικώς αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν είτε σε ιδιώτες, είτε σε κοινωνικούς εταίρους, μέσα από τα προγράμματα των οποίων θα καλυφθούν οι υπόλοιποι 40.000 άνεργοι.

Παραδείγματα Αντικειμένων Κατάρτισης στις «Πράσινες» Δεξιότητες

  1. Στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση πόρων προς την αειφόρο ανάπτυξη
  2. Σχέδια δράσης, επιχειρηματικά σχέδια και διοίκηση επιχειρησιακών μονάδων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας
  3. Περιβαλλοντική Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Διακυβέρνηση
  4. Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Υιοθέτηση Ψηφιακών Τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα
  5. Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων για τον Μετασχηματισμό του Κτηριακού Τομέα σε Μηδενικού Ενεργειακού Αποτυπώματος
  6. Γεωπληροφορική και ψηφιακές γεωχωρικές τεχνολογίες στην άσκηση της γεωργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος
  7. Αμπελουργία: εγκατάσταση και διαχείριση αμπελώνα
  8. Έξυπνες και αειφόρες μετακινήσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00