Αρχική » Σε πρώτο πλάνο η πρόληψη πυρκαγιών και η πυροπροστασία του Δήμου Ήλιδας – Ενημερώθηκαν εκτενώς οι πρόεδροι των κοινοτήτων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Σε πρώτο πλάνο η πρόληψη πυρκαγιών και η πυροπροστασία του Δήμου Ήλιδας – Ενημερώθηκαν εκτενώς οι πρόεδροι των κοινοτήτων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

από Maria Petroutsa

Από την 1η Μαΐου ξεκινάει επισήμως η αντιπυρική περίοδος, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια την πρώτη συνάντηση, ανάμεσα στους εκπροσώπους πολιτικής προστασίας του Δήμου Ήλιδας, στην τοπική διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στους προέδρους των 36 Τοπικών Κοινοτήτων.

Η ενημέρωση έγινε με αφορμή την ορθή ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, σε σχέση με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, οι οποίες έχουν πολλές και σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος επεσήμανε προς τους προέδρους, ότι «τα προβλήματα του Δήμου είναι κοινά» και για το λόγο αυτό -όπως είπε- η πόρτα τους είναι πάντα ανοιχτή για τους προέδρους, τους οποίους θεωρεί ως άμεσους συνεργάτες τους.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουμε άψογη συνεργασία και από πλευράς μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να συμβάλλουμε τόσο σε θέματα πρόληψης, όσο και σε οποιοδήποτε συμβάν χρειαστεί, μέσα στο επόμενο διάστημα», τόνισε με νόημα ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι, ο Δήμος θα καταβάλλει προσπάθειες μέσω του νέου ΕΣΠΑ το οποίο δίνει αυτές τις δυνατότητες, να εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα πρόληψης κα πυροπροστασίας, όπως drones επιτήρησης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Κώστας Τσεριώνης μίλησε για την ανάγκη καταγραφής των εθελοντών σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας, κάτι για το οποίο θα ενημερωθούν και εγγράφως μέσα στο επόμενο διάστημα οι πρόεδροι.   

Την ενημέρωση πάνω στο σύνολο των θεμάτων πρόληψης πυρκαγιών, πυροπροστασίας, αλλά και σε όσων θα τεθούν σε ισχύ με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ανέλαβε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Χρήστος Δούγερης.

Ο Διοικητής  της τοπικής Π.Υ. μίλησε εκτενώς για τις αλλαγές των κανονισμών και των πυροσβεστικών διατάξεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα όσα προβλέπουν.

Όπως ξεκαθάρισε, μέλημα της υπηρεσίας είναι να περιοριστούν οι πυρκαγιές που προκαλούνται από αμέλεια, όπου φαίνεται ότι αποτελεί και την κύρια αιτία των συμβάντων στην περιοχή μας.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα όσα προβλέπουν οι πυροσβεστικές διατάξεις για τις καύσης ξερόχορτων και κλαδιών, αλλά και για τους καθαρισμούς των οικοπέδων και των ιδιωτικών εκτάσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00