Αρχική » Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.

από Maria Petroutsa


Στ. Καννής: Πανεπιστημιακές σχολές, νοσοκομείο και ο δρόμος Πύργου-Πάτρας τα προβλήματα που «καίνε» τον Δήμο

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 18/01/24, στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής
Το κλίμα της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, που διεξήχθη παρουσία αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ήταν ιδιαίτερα φιλικό και από την πλευρά του Δημάρχου έγινε ενημέρωση για το σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και γενικότερα για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα, ο κ Καννής έκανε εκτενή αναφορά στην απουσία του Πύργου από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μετά την «άδικη», όπως είπε χαρακτηριστικά, απόφαση να κλείσουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Πύργου είναι αυτό της αναγκαιότητας άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών σε θέματα παροχής υγείας. Μάλιστα χαρακτήρισε τη λειτουργία του «οριακή».


Τέλος, ο κ Καννής μίλησε για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος των κατοίκων όλου του Νομού που δεν αφορά τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πύργου-Πάτρας, γεγονός, που, όπως είπε, θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στην Ηλεία πρέπει να περιλαμβάνει και τη διασύνδεση της Αρχ. Ολυμπίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο Δήμαρχος Πύργου απευθυνόμενος στον κ Ανδρουλάκη ζήτησε την συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μπορέσουν τα τρία αυτά μεγάλα ζητήματα να επιλυθούν, ενώ έκανε αναφορά στη μέχρι σήμερα βοήθεια που παρείχαν για την προώθηση λύσεων μέσα από την κοινοβουλευτική τους παρουσία, τόσο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής, κ Μιχάλης Κατρίνης, όσο και ο πρώην Υπουργός και Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ Γιάννης Κουτσούκος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πύργου ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο δήμος σε σχέση με άλλους ανά την χώρα. Αναγνώρισε την αναπτυξιακή υστέρηση επισημαίνοντας πως η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορέσουν να γίνουν βήματα μπροστά.

Ο κ Καννής μίλησε για το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που βρίσκεται σε εξέλιξη και που περιλαμβάνει τόσο την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων για την ανάπτυξη του Δήμου όσο και την αξιοποίηση κάθε πόρου προς όφελος των δημοτών με κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Λίγο πριν αποχωρήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής του πρόσφερε ένα συμβολικό αναμνηστικό και επεσήμανε ότι ήταν ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Πύργου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στον εορτασμό για τον Άγιο Αθανάσιο.
Νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής παραβρέθηκε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου σε Πύργο και Αμαλιάδα όπου ήταν προσκεκλημένος του Δημάρχου Ήλιδας κ Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Στην Αμαλιάδα παρακολούθησε την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ι.Ν. και την λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της πόλης.
Επίσης την Τετάρτη το βράδυ, παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου παρακολούθησε τον εσπερινό σε Μυρτιά και Βούναργο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00