Αρχική » Π.Ε. Ηλείας: «Πάμε Πλατεία» να δώσουμε αίμα, να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή

Π.Ε. Ηλείας: «Πάμε Πλατεία» να δώσουμε αίμα, να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή

από Maria Petroutsa

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Η Π.Ε. Ηλείας αντιλαμβανομένη τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα στον νομό αλλά και το γεγονός πως η αιμοδοσία αποτελεί μια ύψιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ξεκινά το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με την ονομασία «Πάμε Πλατεία» με στόχο την βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και την ένταξη και εμπέδωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο σύστημα αξιών του γενικού πληθυσμού της Ηλείας.

Έτσι, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τους δήμους της Ηλείας, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Π.Ε. Ηλείας βγαίνει στον δρόμο και συγκεκριμένα στις πλατείες των μεγάλων πόλεων του επτά δήμων του νομού, προκειμένου να συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα.

Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και πλήρως εξοπλισμένη προς διευκόλυνση του ιατρικού έργου και της διενέργειας των αιμοληψιών και θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που επιθυμούν να διαθέσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους, προκειμένου να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

«Eλπίζουμε, η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό. Πλέον, με τη νέα κινητή μονάδα, η αιμοδοσία σε κάθε γωνιά της Ηλείας θα γίνεται πια με μεγαλύτερη ευκολία και συχνότητα.

Η προσπάθεια αυτή αποδεικνύει εμπράκτως, για μια ακόμα φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς έρχεται να διευκολύνει σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσηλευτικών Μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, των συλλόγων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, για την διενέργεια οργανωμένων αιμοληψιών.

Ευχαριστώ τις νοσηλευτικές μονάδες Πύργου και Αμαλιάδας, τις διοικήσεις τους, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας και τους δήμους για την βοήθεια και την συνεργασία τους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, Σπύρος Πολίτης τόνισε: «Η αιμοδοσία είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι του συστήματος υγείας της χώρας και ειδικότερα του νομού. Προσφέροντας αίμα, προσφέρεις κάτι από τη ζωή σου και ξέρεις ότι θα δώσεις ένα βήμα για να βελτιώσει τη ζωή του κάποιος άλλος συνάνθρωπος. Γι’ αυτό και η ανάγκη ευαισθητοποίησης και προώθησης του αιμοδοτικού κινήματος στην Ηλεία είναι πολύ σημαντική, και προς αυτή τη κατεύθυνση θεωρώ πως η συμβολή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας αλλά και του προγράμματος «Πάμε Πλατεία» θα είναι ιδιαιτέρως κομβική.

Η συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι εξαιρετική και ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Κοροβέση για την ευαισθησία που δείχνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00