Αρχική » Πως γιορτάστηκαν φέτος τα Κούλουμα στην Κουρούτα.

Πως γιορτάστηκαν φέτος τα Κούλουμα στην Κουρούτα.

από Maria Petroutsa

Η πρώτη Καθαρά Δευτέρα μετά την πανδημία γιορτάστηκε πανηγυρικά . Ο κόσμος παρά τον συννεφιασμένο καιρό άρχισε να καταφθάνει στην παραλία της Κουρούτας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οικογένειες με παιδιά ήταν απο νωρίς στις παραλίες και πετούσαν χαρταετό.

Τα μαγαζιά είχαν γεμίσει και ο κόσμος απολάμβανε τον καφέ του δίπλα στην παραλία χαζεύοντας τους χαρταετούς.

Στην πλατεία του Δημοτικού Πάρκινγκ είχαν στηθεί απο νωρίς η σκηνή των μουσικών , καρέκλες για τους θεατές και τραπέζια για τα νηστίσιμα εδέσματα.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ήταν απο νωρίς να επιβλέπει τις προετοιμασίες.

Οι μικροπωλητές οπως και σε κάθε εκδήλωση είχαν την τιμητική τους θέση. Λουκουμάδες, παιχνίδια , ξηροί καρποί και κάστανα περίμεναν τους επισκέπτες.

Κατά τις 12:30 ξεκίνησαν τα χορευτικά με πρώτο τον Σύλλογο Ελίσσα.

Την παρουσίαση έκανε η Δασκάλα του χορευτικού του Δήμου Ήλιδας.

Οι χορευτές της Ελίσσας φορούσαν εντυπωσιακές θρακιώτικες στολές και μπήκαν δυναμικά στον χορό.

Χόρεψαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια απο μακρινές περιοχές, καθηλώνοντας έτσι το κοινό της Αμαλιάδας.

Οσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος ερχόταν και έκαναν ένα μικρό διάλειμμα απο το πέταγμα του χαρταετού.

Οι χορευτές της Ελίσσας τελείωσαν το χορό τους ανάμεσα στον κόσμο. Στο τέλος του χορού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελίσσα, Αντώνης Ξυλόκοτας είπε δυο λόγια και ευχήθηκε καλή αποκριά.

Σειρά είχε το χορευτικό του Δήμου. Και εδώ μπήκαν αρκετά δυναμικά με την κλασσική ασπρόμαυρή ενδυμασία και αποκριάτικα αξεσουάρ. Χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς. Δυο απο αυτούς ξεχώρισαν , στον ένα χορό πρωτοστατούσε ένας “παππούς” ο οποίος πάσχιζε να σύρει τον χορό και στον δεύτερο χορό χορευτές μπήκαν μέσα σε στολές αλόγων. Ο “παππούς” φόρεσε τώρα μια ιδιαίτερη μάσκα και στην μέση στήθηκε το γαϊτανάκι

Ο “παππούς” Βασίλης Καθολός
Η δασκάλα του χορευτικού του Δήμου Ήλιδας με τον καλλιτέχνη Kristo Hasa

Μετά τα υπέροχα χορευτικά τμήματα την σκυτάλη ανέλαβε ο δημοφιλής τραγουδιστής δημοτικών της περιοχής Ανδρέας Λάβδας με την ορχήστρα του. Ο κόσμος μαζί με τους χορευτές ανακατεύτηκαν και έγιναν ένα πάνω στον χορό. Το γλέντι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι αργά το μεσημέρι. Μετά τον Ανδρέα Λάβδα , ανέβηκαν και άλλοι τραγουδιστές της περιοχής.

Φυσικά ανάμεσα στον κόσμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πολιτικοί φορείς του τόπου. Συναντήσαμε τον υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνο Τσεριώνη. Τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο που συνομιλούσε με τον κόσμο. Τον γιατρό και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπακέλα. Από την Δημοτική Παράταξη Ήλιδα 36, τον Άκη Χουζούρη μέλη και συγγενείς του Ανδρέα Παπαδάκου και τέλος τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη μαζί με τον καλό του φίλο και υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Μάικ Αμπού Χάντμπα.

Στην παραλία συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας Παρεμβάσεις που απο αυτή την Παρασκευή ξεκινούν τις θεάτρικές τους παραστάσεις στον Πολυχώρο του Δήμου Ήλιδας .

Ο κόσμος έμεινε μέχρι αργά το απόγευμα στην παραλία

Ενώ κάποιοι άλλοι βάρυναν απο το φαγητό και το έριξαν στον ύπνο

Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00