Αρχική » Πρώτη συνάντηση μελετητών και Δημάρχου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρώτη συνάντηση μελετητών και Δημάρχου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

από Maria Petroutsa

Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του  Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής.

 Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει το  Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την διευθέτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο παραλιακό μέτωπο από την υφιστάμενη κατάσταση  καθώς και η διευκόλυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο  με τους μελετητές  που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Οι εκπρόσωποι  του οικονομικού   φορέα «ΡΟΪΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», παρουσίασαν τη μελέτη που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή, του Αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων των τεχνικών υπηρεσιών.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηλείας θα καθορίζει, μετά την ολοκλήρωσή του,   χωρικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν το Νομό, όπως για παράδειγμα τις χρήσεις γης σε παραλιακές ζώνες.

Επίσης καταργεί τις δεσμεύσεις των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε) και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη  της περιοχής.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι ότι δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας λόγω της απλοποίησης των διαδικασιών.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τους μελετητές, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηλείας και του Δήμου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00