Αρχική » Πρωτότυπη δράση στον Δήμο Ήλιδας για την γιορτή της μητέρας

Πρωτότυπη δράση στον Δήμο Ήλιδας για την γιορτή της μητέρας

από Maria Petroutsa

Την Κυριακή 14 Μαΐου , οργανώθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Ήλιδας εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας στην Σκακιέρα στο κέντρο της Αμαλιάδας.

Η εκδήλωση, είχε τίτλο: “Αν ζωγράφιζα για τη μαμά μου”, ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ήλιδας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ήλιδας και του Κέντρο Μαιών Αμαλιάδας. Συμμετείχε επίσης το εργαστήριο ‘Το Καλλιτεχνείο’ και το Τμήμα ζωγραφικής Αμαλιάδας και τα φυτά ήταν ευγενική χορηγία των φυτώριων Κέντρου κήπου ‘Σεϊντή’ και ‘Μιχάλας φυτά’.

Γέμισε η σκακιέρα χρώματα και συναισθήματα. Παιδικές φωνές και πολύ ταλέντο. Ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς έντονη ήταν η παρουσία πολιτικών παραγόντων της περιοχής.

Ο κύριος Καλαματιανός και ο κύριος Φωτόπουλος υποψήφιοι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ζωγράφισαν μαζί με τα παιδιά. Ο κύριος Φωτόπουλος σαν εκπαιδευτικός έχει ιδιαίτερη σύνδεση με την νεολάια.

Πάντα κοντά στα παιδιά και η υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Κλεονίκη Γκουβίτσα, σαν γονιός και η ίδια έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις μικρότερες ηλικίες.

Με την καθοδήγηση του γνωστού καλλιτέχνη της περιοχής Kristo Hasa τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους πανω σε έναν τεράστιο καμβά .

Ο καιρός αρκετά ζεστός, συναντήσαμε περήφανες μανούλες με τις ομπρέλες τους και τα λουλουδάκια που τους πρόσφεραν τα παιδιά.

Από τον σύλλογο γυναικών για τον καρκίνο του μαστού “Άλμα ζωής” μια κοπέλα ζωγράφισε ένα δέντρο με το σύμβολο της πρόληψης , το ρόζ κορδελάκι.

Εκπρόσωποι του Δήμου και του Νοσοκομείου , ανάμεσα τους και η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Μπαχού, είπαν δυο λόγια για την εκδήλωση.

Εμείς ευχόμαστε όλη αυτή η πρωτότυπη δράση να μην είναι άλλο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και να καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη της Αμαλιάδας με την συμμετοχή των παιδιών και των γονέων και κάθε χρόνο να γίνεται μεγαλύτερη γιορτή. Καθε δράση που θα στηρίζει την αξία της κάθε μητέρας το Μαντάτο θα είναι εκεί για να καλύψει και να προωθήσει.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00