Αρχική » ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ

από Maria Petroutsa

“Στόχευσή μας η αναβάθμιση των Νοσοκομείων μας”

-Στο πλαίσιο του πλάνου που έχει θέσει για την δημόσια υγεία ο ίδιος ο πρωθυπουργός

 Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση, όπως έχει τεθεί άλλωστε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, με γνώμονα πάντα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη”.

Με την παραπάνω τοποθέτηση ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος έδωσε το στίγμα των ενεργειών του ιδίου, που θα εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση και η αναβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και όλων των υγειονομικών δομών στην Ηλεία.

Ήδη έγινε μία πρώτη συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, σε συνέχεια της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε προτεραιότητα τέθηκε η ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηλείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, στο πλαίσιο του γενικότερου προγραμματισμού ενίσχυσης των νοσηλευτικών δομών της χώρας.

Οι προτεραιότητες

Εκ των βασικών και πρωταρχικών ενεργειών θα είναι η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων ιατρών παθολόγων, καθώς και άλλων ειδικοτήτων, ενώ εξετάζεται πώς θα αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατό η δυνατότητα που δίνει η νομοθεσία για την μερική απασχόληση ιδιωτών ιατρών στο Ε.Σ.Υ.. Δυνατότητα η οποία η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, αποτελεί όμως πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά εφόσον αξιοποιηθεί σωστά.

Ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε από τον κ. Καρβέλη να τεθεί στις προτεραιότητες και η ενίσχυση με γενικούς ιατρούς ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας του νομού.

Αποτελεσματική συνεργασία

Άλλωστε, η μέχρι τώρα συνεργασία έχει αποδώσει καρπούς όπως στην περίπτωση της προκήρυξης δύο θέσεων ιατρών-νεφρολόγων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου. Πρόκειται για ένα αίτημα που είχε τεθεί στην πρ. αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, υπεύθυνης για τα Νοσοκομεία, κα Μίνα Γκάγκα σε μία συνάντηση- σύσκεψη που είχε δρομολογηθεί και είχε υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου, με την συμμετοχή του κ. Καρβέλη και σε συνεννόηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρο Πολίτη. Πέραν των θέσεων ιατρών νεφρολόγων, σε εκείνη την συνάντηση είχε δρομολογηθεί και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Πύργου με στρατιωτικό ιατρό παθολόγο, καθώς και η χρηματική ενίσχυση των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός εξήρε την ουσιαστική συμβολή του κ. Καρβέλη στην κάλυψη των κενών μέχρι σήμερα με την μετακίνηση ιατρών από άλλα Νοσοκομεία στο Νοσοκομείο του Πύργου και στην συνάντησή τους τέθηκε και το θέμα των διακομιδών ασθενών στα Νοσοκομεία, ειδικά από τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του νομού Ηλείας, με την επισήμανση ότι θα απαιτηθεί καλύτερος και πιο αποτελεσματικός προγραμματισμός από το ΕΚΑΒ.

Όλα τα ζητήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Νικολακόπουλος θα τα θέσει ένα προς ένα στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ η συνεργασία με τον κ. Καρβέλη θα είναι στενή και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00