Αρχική » ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

από Άκης Χουζούρης

Η παράταξή μας στις κρίσιμες επιλογές

βρίσκεται με την σωστή πλευρά της Ιστορίας !

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η χώρα μας πρωταγωνιστεί πλέον και δεν ακολουθεί τις εξελίξεις . Αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή , εταίρο και σύμμαχο στους εταίρους και συμμάχους που έχει επιλέξει ιστορικά να ανήκει . Απλώνει την επιρροή της και χτίζει νέες στρατηγικές σχέσεις και φιλίες. Αναβαθμίζουμε το όνομα της Ελλάδας διεθνώς.

Αυτή την πορεία συνεχίζουμε .Αυτή την πορεία επικυρώνει το 14ο συνέδριό μας, στην τελική ευθεία για πλήρη επικράτηση απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού . Η παράταξή μας ιστορικά  σε όλες τις καθοριστικές στιγμές για την πατρίδα μας έχει κάνει τις κρίσιμες επιλογές εντάσσοντάς της στη σωστή πλευρά της ιστορίας . Το ίδιο κάνουμε και τώρα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Για μια Ελλάδα ισχυρή, περήφανη με αυτοπεποίθηση.  Για ένα καλύτερο μέλλον για όλους του πολίτες , για όλους τους Έλληνες.

Με το ανωτέρω προσωπικό μήνυμά του μίλησε στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου της ΝΔ ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος,προσδιορίζοντας από την πρώτη στιγμή το στίγμα που χαρακτηρίζει την παράταξη αλλά και την σημερινή κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον παγκόσμιο χάρτη των εξελίξεων αλλά και της αντιμετώπισης κρίσεων σε μια πολύ δύσκολη πράγματι χρονική συγκυρία.

ΓΕΝΝΑΙΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 33 περίπου μηνών, είπε  ο κ. Νικολακόπουλος, η κυβέρνησή μας όχι μόνο αντιμετωπίζει τις επάλληλες κρίσεις αλλά κάνει γενναία βήματα τόσο στο  εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 

Σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, με την πανδημία να αναδύει ακόμα συνέπειες σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, με μια οικονομία που εξήλθε από μια δεκαετή κρίση και ακόμα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται με αβέβαιη χρονική διάρκεια, επιτείνοντας την ενεργειακή κρίση. Σε αυτή την συγκυρία η κυβέρνησή μας στηρίζει το σύνολο των πολιτών και προχωρά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ

Αναφέρθηκε ακολούθως ο Ηλείος βουλευτής σε δύο χαρακτηριστικές πρωτοβουλίες του ιδίου του Πρωθυπουργού που σαφώς επιβεβαιώνουν την προηγούμενη τοποθέτησή του λέγοντας ειδικότερα :

«Κατά την διάρκεια της πανδημίας θυμόμαστε όλοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από τους πρώτους για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού με στόχο τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας σε μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής μας. 

Να θυμίσουμε την πρόταση του πρωθυπουργού μας για το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρώτο μεγάλο βήμα αλληλεγγύης , κοινού δανεισμού και ενίσχυσης των κρατών μελών. Για  το οποίο ήμασταν από τις πρώτες χώρες που υποβάλλαμε σχέδιο,  πρόσφατα εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση και συνολικά θα δοθούν προς τη χώρα μας 31 δις τα 19 εκ των οποίων αποτελούν επιδότηση.

Και αυτό είναι ένα ακόμα βήμα όχι μόνο για οικονομική ενδυνάμωση αλλά και  για περισσότερη Ευρώπη.

Για αυτό το όραμα από τον Αύγουστο του 2019 από τα Ηλύσια Πεδία ο πρωθυπουργός μας μίλησε μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν για την ανάγκη στρατηγική αυτονομίας της Ευρώπης, για την ανάγκη για μια κοινή πολιτική άμυνας και κοινής εξωτερικής πολιτικής. 

Και όλοι αντιλαμβανόμαστε σήμερα με την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία να έχει κλονίσει πολιτικές και σταθερές ετών πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για μια στρατηγική πυξίδα για την κοινή αντιμετώπιση κοινών απειλών».

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε και τις δράσεις του επενδυτικού τομέα που θα έχουν βασικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου υποστηρίζοντας ακόμη  τα εξής : 

«Η Ελλάδα πλέον κυρίες και κύριοι σύνεδροι έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων από κορυφαίες εταιρίες. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των τεχνολογικών εξελίξεων. Η Microsoft πρόσφατα παρουσίασε το πρότζεκτ της αναβίωσης της Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, μια σπουδαία πρωτοβουλία για τον αγαπημένο μου τόπο, την Ηλεία. 

Η χώρα μας πλέον αποτελεί σημαντικό παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, έχει κύρος και αξιοπιστία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00