Αρχική » Προς υπογραφή οι συμβάσεις για ανάπλαση πλατείας Αρχαίας Ολυμπίας και αστικό εξοπλισμό

Προς υπογραφή οι συμβάσεις για ανάπλαση πλατείας Αρχαίας Ολυμπίας και αστικό εξοπλισμό

από Maria Petroutsa

-Μετά τη διατύπωση θετικής γνώμης από τη Διαχειριστική Αρχή
Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο ανάπλασης της πλατείας ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 6993/20-12-2023 απόφασή της η Διαχειριστική Αρχή διατυπώνει τη θετική της γνώμη για το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 454.284 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο θα ενοποιηθεί λειτουργικά και αισθητικά το κενό μεταξύ του ολοκληρωμένου έργου ανάπλασης της εισόδου της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και της πεζοδρομημένης διαδρομής της Πραξιτέλους Κονδύλη που οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας. Έτσι θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της πλατείας με ανάδειξη του Ναού, αξιοποίηση του αύλειου χώρου του, καθώς και αναβάθμιση του φυτικού πλούτου και του φωτισμού.
Επίσης, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η έγκριση της Διαχειριστικής Αρχής και για το έργο προμήθειας και τοποθέτησης στοιχείων αστικού εξοπλισμού και φωτισμού σε υπαίθριους δημόσιους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας όπως η πλατεία παλαιού Δημαρχείου, ο χώρος στάθμευσης, το πλάτωμα του σιδηροδρομικού σταθμού, το θέατρο και η πλατεία Φλόκα, οι πλατείες Πλατάνου, Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Πελόπιο, Άνω Στρεφίου και Λάλα, έργο προϋπολογισμού 624.706 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Ο χώρος της πλατείας αποτελεί το κεντρικότερο σημείο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας. Ως Δημοτική Αρχή, διαπιστώσαμε από την αρχή της θητείας μας ότι ο χώρος αυτός, μεταξύ του έργου ανάπλασης της εισόδου που έχει ολοκληρωθεί και του πεζοδρομημένου τμήματος του κεντρικού δρόμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αποτελούσε “παραφωνία” στη γενική αισθητική του όλου αστικού περιβάλλοντος. Φροντίσαμε λοιπόν έγκαιρα να κάνουμε τη μελέτη για ανάπλαση όχι μόνο των πεζοδρομίων αλλά και της πλατείας, πάντα με τη συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των επιστημονικών μας συνεργατών, να βρούμε χρηματοδότηση και να δημοπρατήσουμε έγκαιρα το έργο αυτό που συμβασιοποιείται τις επόμενες ημέρες από τη νέα Δημοτική Αρχή. Μια δεύτερη σύμβαση, αυτή της προμήθειας αστικού εξοπλισμού με οριστικό ανάδοχο, αναμένεται να λάβει έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή εντός του Ιανουαρίου 2024. Με τα έργα αυτά οι δημόσιοι χώροι στην Αρχαία Ολυμπία θα γίνουν πιο ελκυστικοί, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τις εντυπώσεις των επισκεπτών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00