Αρχική » Προήδρευσε στην Επιτροπή Οικονομίας ο Ανδρέας Νικολακόπουλος! ΣΤΗΝ 9Η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 80 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ

Πρόεδρος, στην Γενική Επιτροπή Οικονομίας, Υποδομών και Ενέργειας, διατέλεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια των εργασιών της 9ης Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης(SEECP PA) .

Η Βουλή των Ελλήνων διοργάνωσε και φιλοξένησε την 1η και 2 Ιουνίου, την 9η Σύνοδο που είχε κεντρικό θέμα «Στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης για το περιβάλλον και οι επιπτώσεις των κρίσεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης (α) στην ασφάλεια του ενεργειακού ανεφοδιασμού και (β) στην αγροδιατροφική αλυσίδα» , στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στον περιφερειακό οργανισμό, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με την συμμετοχή 80 εκπροσώπων Κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι αντιπροσωπευτικών σωμάτων, από την Άγκυρα, το Βουκουρέστι, το Ζάγκρεμπ, το Κισινάου, τη Λιουμπλιάνα, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, το Σεράγεβο, τα Σκόπια, τη Σόφια και τα Τίρανα.

Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, συνεδρίασαν στην αίθουσα της Γερουσίας οι εξής επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Γενική Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης, Παιδείας, Έρευνας και Επιστήμης, Γενική Επιτροπή Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Συνεργασίας στην Ασφάλεια, καθώς και Μόνιμη Επιτροπή της SEECP PA.

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, συνήλθε στην αίθουσα Γερουσίας η 9η Ολομέλεια της SEECP PA και την εναρκτήρια ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωσταντίνος Τασούλας.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος προήδρευσε στην Γενική Επιτροπή Οικονομίας, Υποδομών και Ενέργειας, υπογράμμισε ότι ήταν μία άκρως σημαντική Σύνοδος, και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των εκπροσώπων των Κοινοβουλίων που συμμετείχαν, από την οποία θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00