Αρχική » Πορεία πραγματοποιήσε το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας μέσα στην πόλη.

Πορεία πραγματοποιήσε το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας μέσα στην πόλη.

από Maria Petroutsa

Η νεολαία αντιδρά σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε πορεία το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου, για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Τα παιδιά κρατώντας πανό με συνθήματα , οπώς ”πάρε με όταν φτάσεις”, “η άνοιξη τελείωσε στα Τέμπη”, “η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί” και “δεν ήταν ατύχημα ήταν έγκλήμα” ξεκίνησαν απο την πλατεία Αγίου Αθανασίου και στην συνέχεια πέρασαν απο τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης , φωνάζοντας συνθήματα.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν αρκετά μεγάλη. Κάτοικοι και καταστηματάρχες έβγαιναν έξω απο τα σπίτια και τις επιχειρήσεις και παρακολουθούσαν με συγκίνηση τα παιδιά.

Βέβαια δεν έλλειψαν και τα σχόλια του τύπου, γιατί κάνουν πορεία τα παιδιά, τα θύματα δεν γυρίζουν πίσω. Και εκεί ακριβώς εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας. Δεν αφήνουμε την νέα γενιά να πάρει τα ηνία, να αντιδράσει όπως είναι το φυσιολογικό και δεν δίνουμε ελπίδες για το μέλλον, ενώ παράλληλα κάποιοι ενήλικες είναι της λογικής…..Η “κακιά η ώρα” και του “πάμε και όπου βγεί”. Η τραγωδία των Τεμπών πρέπει να φέρει την αλλαγή σε όλους τους τομείς, και η νέα γενιά παίζει τον σημαντικότερο ρόλο όλων.

Αρκετοί όμως είναι αυτοί που στηρίζουν τους νέους μας και σύντομα θα υπάρξουν και νέες δράσεις με νέα πορεία την Πέμπτη 9 Μαρτίου. Έχουμε καθήκον να είμαστε παρών, στους νέους μας κυρίως και να τιμήσουμε αυτούς που έφυγαν με τόσο πόνο και απογοήτευση για αυτή την χώρα.

Ήρθε η ώρα για πραγματική αλλαγή τώρα!

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00