Αρχική » Παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας η ευρεία σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Ζήτησε άμεση επανασύσταση της επιτροπής φορέων

Παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας η ευρεία σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Ζήτησε άμεση επανασύσταση της επιτροπής φορέων

από Maria Petroutsa

Στην ευρεία σύσκεψή για το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρευρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη από κοινού με μέλη της δημοτικής του αρχής και τον επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36» Ανδρέα Παπαδάκο, έδωσε το στίγμα του, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την νέα μετακίνηση γιατρού του νοσοκομείου και συγκεκριμένα του Ορθοπεδικού που εδώ και χρόνια κρατάει ανοιχτή την Ορθοπεδική κλινική.

Για το ίδιο θέμα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και τηλεφωνικές επαφές του Δημάρχου Ήλιδας με τον Διοικητή των νοσηλευτικών μονάδων Ηλείας και το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις του στους φορείς υγείας, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε ότι σε πρώτο στάδιο αναστέλλεται η μετακίνηση του Ορθοπεδικού από την Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που μετέφερε και στην σύσκεψη της Δευτέρας.

Όπως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, κατά την τοποθέτησή του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει και θα μείνει ανοιχτό, λειτουργώντας ως Δευτεροβάθμια δομή Υγείας».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξαναγίνει Νοσοκομείο με Παθολογική, Χειρουργική και Ορθοπεδική κλινική, όπως ήταν στο τέλος της προηγούμενης θητείας του, το Σεπτέμβριο του 2019.

«Τότε ο Δήμος είχε ενωθεί κάτω από μια διευρυμένη επιτροπή φορέων της πόλεως με θεσμικό χαρακτήρα και απαιτούμε την ίση μεταχείριση των Νοσοκομείων σε επίπεδο Νομού. Είμαστε σε χειρότερη θέση σήμερα, όμως η δική μου θητεία δεν κοιτάζει το παρελθόν. Διδάσκεται, δεν ξεχνά αλλά προχωρά μπροστά και δυναμικά. Τις αμέσως επόμενες θα επιδιώξω συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και θα επανασυστήσω την επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Επίσης θα ξεκινήσει πάλι τις εργασίες του η επιτροπή παρακολούθησης των έργων της Νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να αποπερατωθεί και να παραδοθεί και ο όροφος. Μ’ αυτές τις κινήσεις θα μάθουμε και θα μάθει ο λαός της Ήλιδας σε ποια κατάσταση είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00