Αρχική » Παραπολιτικό σχόλιο για την κ. Αυγερινοπούλου

Αποτελεσματική!
Η υποστήριξή της σε πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σημαντικές για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία σε καίριους τομείς, αποδεικνύεται αποτελεσματική. Ο λόγος για την υπ. Βουλευτή Ηλείας, ακαδημαϊκό, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία εδώ και πολλά χρονιά ασχολείται ενεργά με την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και ελληνικών πανεπιστημίων.
Ήταν, μάλιστα, εκείνη που πραγματοποίησε την πρώτη επαφή μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Purdue των ΗΠΑ, το 2021, αξιοποιώντας τις επαφές της από τις σπουδές της στο εξωτερικό. Πλέον, η ιδέα αυτή έχει πάρει σάρκα και οστά, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, τελετή στην οποία παρευρέθηκε θέτοντας, μάλιστα, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Αντιπρύτανη και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Purdue την πρόταση για τη δημιουργία ακαδημαϊκού προγράμματος στην Αρχαία Ολυμπία.
Η ίδια, επικροτώντας και συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για προώθηση ανάλογων συνεργασιών, η οποία επιστεγάστηκε με την υπογραφή του προγράμματος διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας και την εκδήλωση «Pharos Summit 2022», συνεχίζει να προωθεί την πλατφόρμα συνεργασίας για την «Ομπρέλα» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έχει προτείνει να ιδρυθεί στην Αρχαία Ολυμπία, με σαφή πλεονεκτήματα για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και για την προσέλκυση υψηλής στάθμης εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού, μια προοπτική για την οποία βρίσκεται σε διαρκείς επικοινωνίες με συναρμόδιους φορείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00